Bomboane de cocos vegane – un dulce natural, fără zahăr, făină, ulei
Aceste bomboane de cocos se prepară foarte repede în casă, mai ales dacă aveți deja ingredientele la îndemână.
Eu aveam prin frigider un borcănel de pastă de stafide și vroiam să îl folosesc la ceva. Am adăugat o banană și puțină făină de cocos și am obținut niște biluțe dulci și aromate.
Vă las aici link către rețeta de pastă de stafide. Ea poate fi înlocuită cu pastă de curmale sau alt îndulcitor lichid și cremos, precum miere, sirop de agave sau melasă. Sau puteți folosi doar banane pasate sau chiar mere fierte și pasate.
Dacă nu aveți făină de cocos, puteți utiliza fulgi de cocos. Aceste două ingrediente sunt diferite, însă la preparatele reci, care nu necesită coacere, pot fi substituite.
Aceste bomboane pot fi servite de adulți și copii deopotrivă. Sunt foarte dulci și potrivite ca desert sau gustare.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de bomboane fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:
Bomboane din prune uscate, mac și cacao – fără zahăr
Bomboane fără zahăr, bogate în Omega-3 – pentru copiii în creștere și nu numai
Bomboane din morcov și cocos – desert sănătos, fără zahăr
Raffaello de post din 3 ingrediente – cele mai simple și concentrate bomboane de cocos
Biluțe din banane și cocos – desert la rece, fără zahăr, făină, ulei
Biluțe de susan, bogate în calciu (rețetă video)
Bomboane de cocos vegane fără zahăr, făină, ulei
Ingrediente
- 270 g pastă de stafide
- 1 banană
- 60 g făină de cocos
- 1 linguriță esență de rom
- fulgi de cocos
Mod preparare rețetă
- Decojiți banana și puneți-o într-un bol. Pasați-o cu furculița până se transformă într-un piure.
- Adăugați pasta de stafide și esența de rom și amestecați bine.
- Incorporați făina de cocos și omogenizați. Compoziția trebuie să fie groasă și ușor de modelat.
- Umeziți palmele cu apă, luați câte o bucățică de compoziție și modelați-o între palme sub forma unei bile. Faceți bomboanele de dimensiunea dorită - mai mici sau mai mari.
- Dați la final bomboanele prin fulgi de cocos, acoperindu-le bine, pe toate părțile.
- Puneți bomboanele într-un bol sau într-o caserolă cu capac și dați-le în frigider. Trebuie să stea la rece câteva ore, pentru a deveni mai ferme și mai aromate.