Bomboane din morcov și cocos – desert sănătos, fără zahăr

Cele mai sănătoase dulciuri sunt fructele, spun nutriționiștii. Dacă v-ați hotărât să renunțați în anul acesta la zahărul rafinat și ceilalți îndulcitori sintetici care dăunează sănătății, optați pentru dulceața naturală a fructelor.

Evitați să mai cumpărați orice produs ambalat din magazine și faceți-vă noi rezerve de fructe proaspete și uscate.

Bomboane din morcov si cocos – desert sanatos fara zahar

Imagine sugestiva: Bomboane din morcov si cocos: Marco Verch Professional Photographer

Le puteți consuma ca atare, sub formă de salate sau le puteți transforma în diferite deserturi naturale. Inclusiv unele legume pot fi folosite la prepararea de dulciuri.

Ce părere aveți despre bomboane din morcov și cocos? Rezulatul este mai bun decât pare această combinație la prima vedere.

Rețeta este foarte simplă. O puteți prepara în câteva minute. Desertul obținut este nu doar dulce și satisfăcător, ci și hrănitor. Ingredientele folosite conțin vitamine, minerale, antioxidanți, fibre și grăsimi.

Bomboane din morcov și cocos – rețetă

Ingrediente

  • 150 g de morcov
  • 80 g de nucă de cocos
  • 200 g de curmale

Mod de preparare

Curățați morcovul de coajă și dați-l prin răzătoarea cu găuri mici. Curmalele se pun vasul robotului cu lama S împreună cu o lingură de apă. Mixați-le până se fac pastă.

Cel mai bine este să hidratați curmalele în apă caldă cu 15-20 de minute înainte, apoi să le scurgeți de apă și să le pasați cu blenderul de mână.

Dacă nu aveți cântar pentru a cântări ingredientele, folosiți o cantitate egală de morcov ras și curmale pasate.

Adăugați apoi nuca de cocos (cât cuprinde) și amestecați. Trebuie să obțineți o compoziție groasă și lipicioasă.

Luați câte o bucățică de aluat și modelați-o între palme, dându-i o formă rotundă, de bilă.

Modelați toată compoziția sub formă de biluțe și dați-le apoi prin fulgi de cocos.

Ați văzut cât de ușor este să faci un desert sănătos din ingrediente naturale? Este adecvat tuturor membrilor familiei. Copiii vor fi atrași de gustul dulce și de culoarea portocalie bomboanelor.

Dacă nu le place morocvul, nu le spuneți ce ați pus în bomboane. Poate că nici nu-și vor da seama!

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de bomboane (biluțe) de casă:

Biluțe din biscuiți, banane și nucă de cocos
Biluțe din brânză dulce și cocos
Biluțe din nuci și semințe
Biluțe de susan, bogate în calciu (rețetă video)

Note și sugestii

Curmalele pot fi înlocuite cu stafide înmuiate.

Se pot adăuga și alte ingrediente în compoziție, precum nucă măcinată, pudră de cacao sau carob, biscuiți măcinați, banane, caise uscate, etc. 

Sursă articol: Bucătăria Botanică, Astăzi legume la desert: https://www.instagram.com/p/Cm1GA55o1Iu/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.