Biluțe din NUCI și SEMINȚE

Această rețetă ne arată un mod simplu de a prepara un desert sănătos, gustos și totodată foarte nutritiv, cu care îi puteți obișnui pe cei mici. Nu conține lactate, nici ouă, nici zahăr, și nici măcar făină.

Nucile sunt atât de hrănitoare, încât pot înlocui carnea în zilele de post, și nu numai. Dacă nu aveți nuci, le puteți înlocui cu alune sau migdale. În locul semințelor de floarea-soarelui se pot folosi semințe de susan alune crude sau migdale.

Biluțe din Nuci și Semințe

Biluțe din Nuci și Semințe

Dulceața acestor biluțe vine de la curmale, de aceea nu trebuie să adaugăți nici un cristal de zahăr, nici alt îndulcitor. Mai puteți adăuga eventual 1 banană coaptă bine, pentru aromă și cremozitate.

Curmalele sunt obligatorii în această rețetă, deoarece ele ajută la legarea compoziției. Au o textură lipicioasă, care ne permite să modelăm compoziția sub formă de biluțe.

Biluțe de nuci și semințe – rețetă

Ingrediente

• 10 curmale
• 1 cană de nuci
• 2 linguri de semințe de floarea-soarelui
• 2 linguri de goji sau stafide
• 1 linguriță de scorțișoară

Preparare

Modul de preparare este foarte simplu. Mixați toate ingredientele în robotul de bucătărie cu lama S până obțineți o pastă omogenă. Dacă este prea moale, mai adăugați nucă măcinată sau nucă de cocos. Dacă este prea vârtoasă, adăugați puțină apă. Compoziția obținută trebuie să fie lipicioasă și modelabilă.

Dacă nu aveți în casă un robot, dați toate ingredientele prin mașina de tocat carne pentru a obține o pastă.

Modelați compoziția sub forma unor biluțe sau batonașe. Le puteți da la final prin nucă de cocos măcinată sau semințe de susan. Lăsați-le să stea la rece cel puțin 2 ore, pentru ca aromele să se îmbine iar biluțele să devină mai ferme și mai dulci.

Din această compoziție se poate face și o prăjitură în toată regula. Măriți cantitățile ingredientelor și presați aluatul într-o tavă. Nivelați și lăsați-o la frigider peste noapte. A doua zi, tăiați blatul în formele dorite.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.