BILUȚE din BRÂNZĂ dulce și COCOS
Aceste biluțe sunt excelente pentru musafiri, dar nu numai. Le puteți pregăti ori de câte ore simțiți nevoia să mâncați ceva dulce. Sunt o alternativă rapidă și sănătoasă la deserturile cu făină, ouă și mult zahăr.
Sunt potrivite mai ales în sezonul cald, deoarece nu necesită coacere în cuptor sau preparare termică.
Simple, elegante, delicioase, gata în 10 minute. Pentru a le prepara aveți nevoie doar de 3 ingrediente!
Ingrediente
• 250 g de ricotta
• 120 g de fulgi de cocos
• 50 g de zahăr pudră
Preparare
Ricotta este o brânză italienească, asemănătoare urdei românești, obținută din cheag de lapte de oaie sau bivoliță scurs de zer, sau din resturi de mascarpone, provolone și alte tipuri de brânză.
Are un conținut scăzut de grăsimi, de aceea este preferată la deserturi și aperitive.
Dacă nu aveți ricotta, puteți folosi urdă dulce sau brânză de vaci, cu condiția ca aceasta să fie scursă bine de zer.
Dacă aveți brânză proaspătă de vaci, lăsați-o la scurs într-o strecurătoare câteva ore.
Puneți brânza într-un bol. Pasați-o cu o furculiță până se mărunțește. Adăugați fulgii de cocos și zahărul pudră și amestecați bine, până obțineți o pastă omogenă.
În locul zahărului pudră puteți folosi miere de albine, dar va trebuie să suplimentați cantitatea de fulgi de cocos, deoarece mierea este lichidă și va înmuia compoziția.
Modelați pasta în biluțe cât mai rotunde, potrivit de mari, și dați-le prin nucă de cocos. Dacă pasta este moale, folosiți o linguriță. Luați compoziția, puneți-o în vasul cu nucă de cocos și rulați-o între palme. Se vor modela mai ușor așa.
Lăsați biluțele să stea la rece, în frigider, câteva ore. Se vor întări, vor deveni mai ferme și mai aromate. Cu siguranță puteți adăuga și alte ingrediente, precum lămâie (coajă rasă sau esență), vanilie, rom etc.
Dacă aveți musafiri, le puteți așeza pe un platou elegant sau le puteți pune în foițe decorative de hârtie.
________________________________________________________________________________________________________
Sursă: Bucătăria Ramonei: http://bucatariaramonei.com/recipe-items/bomboane-cu-cocos-si-ricotta/