Biluțe din biscuiți, banane și nucă de cocos
Această rețetă de biluțe din biscuiți, banane și nucă de cocos este o rețetă foarte ingenioasă.
O puteți prepara în vremea posturilor, deoarece nu conține deloc lactate.
Cele trei ingrediente sunt la îndemâna oricui. Se leagă foarte bine și dau un aluat consistent, din care puteți forma bile sau bomboane.
Rețeta este potrivită și pentru copii, sau pentru cei care țin regim de slăbit, întrucât nu conțin zahăr rafinat sau făină.
Bananele singure dau biluțelor un gust dulce și aromat. Puteți folosi un tip de biscuiți digestivi, fără mult zahăr.
Modul de preparare este foarte simplu. Trebuie doar să măcinați biscuiții, să pasați banalele și la final să amestecați toate cele trei ingrediente.
Cuprins
Biluțe din biscuiți, banane și nucă de cocos – rețetă
Ingrediente
- 400 g de biscuiți
- 3 banane
- 2-3 linguri de nucă de cocos
Mod de preparare
Dați biscuiții prin robotul de bucătărie sau prin mașina de tocat.
Dacă nu aveți nici unul din aceste aparate, rupeți biscuiții bucăți, puneți-i într-o pungă și zdrobiți-i cu sucitorul.
Răsturnați biscuiții măcinați într-un bol încăpător.
Bananele trebuie să fie coapte bine pentru a le folosi la această rețetă.
Decojiți-le și puneți-le pe o farfurie întinsă. Cu o furculiță, începeți să le pasați de la un capăt la altul, pe rând.
Pasați-le până se fac piure. Dacă vreți să le simțiți gustul mai accentuat în biluțe, puteți lăsa și câteva bucăți întregi.
Puneți bananele pasate peste biscuiții măcinați. Amestecați cu o lingură, apoi cu mâinile.
Trebuie să obțineți o cocă legată, moale precum plastilina.
Din aluatul obținut se ia câte o bucățică și se modelează sub formă de bile sau bomboane.
Dați la final biluțele prin nucă de cocos, pentru a le oferi un aspect mai elegantă.
Introduceți biluțele în frigider, să stea la rece minim o oră. Se vor întări mai bine și vor deveni mai aromate și mai dulci.
Sunt o gustare excelentă între mese. Pot fi luate și la pachet. Copiii le pot servi în loc de bomboane, chipsuri sau alte roințăieli nesănătoase din comerț.
Sunt surprinzător de bune pentru o rețetă din trei ingrediente banale.
Sugestii
În loc de biscuiți puteți folosi fulgi de ovăz (sau alte cereale) măcinați.
Biluțele pot fi date la final prin pudră de cacao sau roșcove în loc de nucă de cocos, sau prin diverse semințe (de susan, de chia, de cânepă).
În compoziție se pot adăuga și alte ingrediente, precum nuci sau alune măcinate, pentru un plus de proteine, stafide, merișoare etc.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de biluțe făcute în casă, din diverse fructe uscate sau cereale:
Biluțe din curmale și fulgi de ovăz– desert dietetic (fără zahăr, fără gluten, fără lactate)
Biluțe de susan, bogate în calciu (rețetă video)
Biluțe din nuci și curmale – fără preparare termică, fără făină, fără zahăr
Biluțe cu nuci și ghimbir – fără zahăr, lactate sau ouă
Biluțe-aperitiv din avocado și susan – fără foc
Biluțe dulci din griș, cocos și miere
Biluțe din semințe de susan și de cânepă, cu miere
Biluțe de broccoli – rețetă fără foc
Biluțe din smochine și cocos – desertul ideal pentru hipertensivi și cei obosiți
Sursă articol: Rețete Ușoare.eu, Doar trei ingrediente – o rețetă delicioasă în 5 minute: https://retete-usoare.eu/doar-trei-ingrediente-o-reteta-delicioasa-in-5-minute/