Biluțe din SEMINȚE de SUSAN, CÂNEPĂ și MIERE – foarte sănătoase și rapid de făcut
Dacă țineți post, sau urmați un regim vegetarian, cu siguranță veți găsi de bun augur această rețetă. Este un desert simplu, extrem de nutritiv, sănătos și deopotrivă de gustos.
Semințele de susan sunt surse excelente de minerale importante pentru oase, sistemul respirator și cardiovascular.
60 de grame de semințe de susan conțin:
– 45% mangan
– 35% calciu
– 32% magneziu
– 32% fosfor
– 29% fier
– 25% zinc
– 24% molibden
– 23% seleniu
– 23% vitamina B1
– 17% fibre
Semințele de cânepă sunt și mai hrănitoare. Compoziția lor nutritivă este impresionantă, de aceea unii le consideră o sursă naturală perfect echilibrată și digerabilă și completă de proteine, aminoacizi și grăsimi esențiale. Conțin:
– 33% proteine
– 35% acizi grași esențiali (Omega-3, Omega-6, Omega-9 și acid gama-linoleic )
– 20 de aminoacizi și toți cei 9 aminoacizi esențiali
Semințele de cânepă conțin de 6 ori mai mult Omega-3 decât tonul, foarte mult magneziu și fosfor, calciu, zinc, fier și vitamina E.
Biluțe din semințe – rețetă
Ingrediente
• 200 g de semințe de susan
• 100 g de semințe de cânepă
• 2 linguri de miere de albine
Preparare
Semințele trebuie să fie crude, de calitate. Le puteți procura în acest caz de la magazinele naturiste. Amestecați bine ambele tipuri de semințe într-un bol încăpător. Adăugați treptat mierea și amestecați până la omogenizare. Trebuie să obțineți o compoziție legată, omogenă.
Formați biluțe din pasta obținută, și tăvăliți-le apoi prin nucă de cocos, pentru a fi mai puțin lipicioase, mai ușor de servit, și mai aspectuoase. Dacă pasta este prea moale, mai adăugați semințe, până devine modelabilă.
Le puteți servi ca pe o gustare sănătoasă, acasă, la serviciu, la școală, sau le puteți pregăti pentru musafiri. Înainte de a le servi, lăsați-le să stea cel puțin o oră în frigider, pentru a se întări și a deveni mai aromate.
După ce ați format toate biluțele, puneți-le într-o caserolă cu capac și păstrați-le la frigider.
Dacă doriți să le faceți și mai aromate, adăugați în compoziție puțină vanilie sau rom. De asemenea, puteți așeza în centru un ingredient-surpriză, precum o alună, o stafidă, un merișor uscat, o vișină, o bucățică de nucă, orice vreți.
Surse:
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=84
http://www.purehealingfoods.com/hempHeartsAnalysis.php
Super sanatoasa si gustoasa.
semintele de canepa sunt foarte dure.
Le puteți măcina sau rumeni ușor.
LaTaifas.ro multumesc!
si putine faina de cereale le face mai eficiente.
produsele din canepa atentie … adoarme sau produc alte surprize asupra organismului …
Semințele de cânepă nu produc aceleași efecte ca o țigară cu marijuana. Compusul (THC) care produce efecte psihotrope este produs doar în flori, muguri și frunze. Prin procesarea plantei, acest compus ajunge și în semințele de cânepă, însă în doze foarte mici. Se pot consuma câte 3-5 linguri de semințe de cânepă pe zi.