BILUȚE cu NUCI și GHIMBIR – fără zahăr, lactate sau ouă (rețetă cu beneficii)

În acest articol împărtășim cu voi un mod simplu de a obține un desert sănătos în casă. Conține doar ingrediente naturale – fructe (uscate), semințe, miere și mirodenii.

Aceste bomboane nu conțin zahăr, dar potolesc rapid nevoia de a mânca ceva dulce.

Biluțe

Nucile sunt bogate în proteine, fibre, minerale, antioxidanți, vitamina E, melatonină, acid folic, Omega-3 și mulți alți nutrienți cu proprietăți neuroprotectoare, anticancerigene, antioxidante și anti-îmbătrânire.

Consumul de nuci susține sănătatea sistemului cardiovascular, funcția creierului, îmbunătățesc parametrii metabolici la persoanele diabetice și ajută la controlul greutății corporale.

Studiile au arătat că aceste fructe îmbunătățesc profilul lipidelor (grăsimile din sânge), previn ateroscleroza și accidentele vasculare cerebrale și reduc inflamațiile din corp.

Toate aceste beneficii fără să cauzeze creșterea în greutate.

_______________________________________

Biluțe cu nuci și ghimbir – rețetă

Ingrediente

• 1 cană de nuci rumenite/prăjite
• 1 cană de migdale rumenite (sau tot nuci)
• ½ cană de fulgi de cocos
• 1 lingură de ghimbir ras
• 1 lingură de semințe de chia
• 1 linguriță de cuișoare măcinate
• 2 linguri de miere (sau alt îndulcitor)

Preparare

Puneți nucile, migdalele și fulgii de cocos în vasul cu lama S al unui robot de bucătărie și mixați până se mărunțesc. Adăugați restul ingredientelor și mixați din nou până rezultă o compoziție omogenă, care „se ține” la grămadă când vreți să o modelați.

În cazul în care compoziția este prea uscată, adăugați puțină apă sau suc de lămâie (ori de alte fructe).

Modelați compoziția în biluțe de mărime potrivită și puneți-le într-o caserolă sau într-un borcan de sticlă. Păstrați-le în frigider. Rezistă fără probleme timp îndelungat, peste o săptămână. Pot fi ținute și la congelator.

Aceste bomboane naturale pot fi date și copiilor dacă ajustați cantitatea de ghimbir și cuișoare, să fie nu fie prea picante pentru gustul lor.

_______________________________________

Surse bibliografice:

1. Liver Doctor, Gluten Freen Gingerbread Balls: https://www.liverdoctor.com/gluten-free-gingerbread-protein-balls/

2. Mercola, 7 Benefits of Walnuts: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/05/19/7-walnuts-benefits.aspx

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.