Biluțe de BROCCOLI – rețetă fără foc

Broccoli este o legumă cu un potențial terapeutic foarte mare, de aceea avem foarte multe motive să o introducem mai des în alimentația noastră. Un mod simplu și natural de a face aceasta este sub forma acestor biluțe crude, vegetariene.

Broccoli conține antioxidanți puternici, care luptă împotriva cancerului și a bolilor cronice. Este de asemenea foarte bogat în calciu (mai bogat decât produsele lactate) și beta-caroten.

Bilute de broccoli

Bilute de broccoli

Studiile au arătat că broccoli stimulează sistemele detoxifiante ale organismului, și susține toate etapele procesului natural de curățare a corpului de toxine, poluanți și alte otrăvuri. Ajută de asemenea la reglarea nivelului tensiunii arteriale și a zahărului din sânge.

Toate ingredientele folosite la această rețetă au beneficii importante pentru sănătate, mai ales că ele se folosesc în stare crudă.

Biluțe de broccoli crud – rețetă

Ingrediente

• 2 ½ căni de bucăți de broccoli
• 2 ½ căni de nuci caju
• ¼ cană de ceapă
• 2 căței de usturoi
• 2 linguri de ulei de măsline
• ½ ardei iute verde
• ¼ cană de fulgi de drojdie de bere
• ½ linguriță de sare

Preparare

Puneți nucile caju și bucățile de broccoli (buchețele spălate și tocate mărunt) în blender și mixați până când se mărunțesc bine de tot.

Adăugați ceapa, usturoiul, fulgii de drojdie, ardeiul, uleiul de măsline și sarea. Pulsați de 30-40 de ori, până când toate ingredientele se combină și obțineți o compoziție omogenă, ca o pastă. Gustați de iute și de sărat. Mai puteți adăuga și alte condimente, după gust.

Luați câte o lingură din compoziție, strângeți-o în pumn și apoi modelați-o în palme sub forma unei biluțe, de dimensiunea unei nuci. Le puteți tăvăli la final prin parmezan ras, sau diferite tipuri de semințe sau nuci mărunțite.

Aceste biluțe se servesc crude, ca aperitive, sau cu diverse mâncăruri, în loc de salată sau garnitură. Se pot păstra în frigider, în caserole închise ermetic.

Puteți pune aceste biluțe la deshidratat timp de 4-5 ore, la 115 grade, dacă doriți să aibă o textură mai crocantă. O altă variantă ar fi să adăugați în compoziție ou, parmezan și făină de migdale sau de semințe de in, și să coaceți biluțele în cuptor la 200 de grade Celsius, circa 20-25 de minute, până devin aurii și ușor crocante.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.