Tartă cu broccoli și făină de năut – rețetă de post, fără gluten
Făina de năut se pretează foarte bine la preparat tip tartă sau plăcintă de legume. Nu conține gluten și este o alternativă sănătoasă de făină pentru cei care au boala celiacă sau probleme cu digerarea proteinelor din cereale.
Făina de năut este totodată o sursă bună de proteine, mai ales în perioada posturilor de peste an.
Această rețetă nu trebuie făcută numaidecât cu broccoli. Puteți folosi orice legume vă plac.
Vă recomand această făină de năut.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu făină de năut pe care vă recomand să le încercați:
Biscuiți crocanți cu ovăz, năut și nuci – rețetă de post fără zahăr și făină de grâu
Tartă de post la tigaie – din făină de năut și legume
Socca – pâine delicioasă din făină de năut
Pâine de hrișcă și năut, bogată în fibre și proteine – fără gluten, fără ulei
Plăcintă de post cu spanac și roșii (fără făină și gluten)
Tartă de post cu broccoli și făină de năut
Ingrediente
- 1 căpățână medie de broccoli crud
- 1 morcov
- 1 ceapă medie
- 10 roșii cherry
- 3 căței de usturoi
- 6 linguri de ulei
- 320 g de făină de năut
- 60 g de amidon (sau mălai)
- 2 lingurițe de praf de copt
- 600 ml de apă
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de condimente
Mod preparare rețetă
- Curățați ceapa și tăiați-o peștișori sau mărunt. Puneți-o la călit într-o crăticioară cu ulei. Adăugați și usturoiul tocat mărunt.
- Adăugați morcovul decojit și dat prin răzătoarea mică. Puneți sare, amestecați și căliți legumele sub capac câteva minute.
- Spălați căpățâna de broccoli și dați-o prin răzătoarea cu găuri mici. Înlăturați cozile groase. Sau puteți tăia broccoli bucăți mai mari, după preferință. Puneți-l în cratița cu legume și căliți-l puțin, apoi stingeți focul.
- Într-un bol, puneți făina de năut, amidonul și praful de copt. Amestecați cu telul, apoi adăugați apa. Puneți sarea și condimente, după gust. Amestecați totul foarte bine.
- Incorporați în această compoziție legumele călite și amestecați. Dacă este prea groasă, mai adăugați puțină apă.
- Ungeți tava în care veți coace tarta cu puțin ulei (o puteți tapeta dacă vreți și cu hârtie de copt). Eu am folosit un vas yena și am pus doar ulei de măsline, un strat mai generos.
- Turnați compoziția în tavă. Puneți deasupra roșiile cherry tăiate în jumătăți sau cubulețe mici, distribuindu-le pe toată suprafața. Presărați câteva mirodenii (eu am folosit curry, oregano, busuioc).
- Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30-40 de minute.