Tartă cu broccoli și făină de năut – rețetă de post, fără gluten

Făina de năut se pretează foarte bine la preparat tip tartă sau plăcintă de legume. Nu conține gluten și este o alternativă sănătoasă de făină pentru cei care au boala celiacă sau probleme cu digerarea proteinelor din cereale.

Făina de năut este totodată o sursă bună de proteine, mai ales în perioada posturilor de peste an.

Tarta de post cu broccoli si faina de naut

Tarta de post cu broccoli si faina de naut

Această rețetă nu trebuie făcută numaidecât cu broccoli. Puteți folosi orice legume vă plac.

Vă recomand această făină de năut.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu făină de năut pe care vă recomand să le încercați:

Biscuiți crocanți cu ovăz, năut și nuci – rețetă de post fără zahăr și făină de grâu
Tartă de post la tigaie – din făină de năut și legume
Socca – pâine delicioasă din făină de năut
Pâine de hrișcă și năut, bogată în fibre și proteine – fără gluten, fără ulei
Plăcintă de post cu spanac și roșii (fără făină și gluten)

Broccoli calit cu ceapa si morcov

Broccoli calit cu ceapa si morcov

Broccoli calit cu ceapa si morcov

Broccoli calit cu ceapa si morcov

Tarta cu broccoli de post

Tarta cu broccoli de post

Tarta cu faina de naut si legume - reteta de post

Tarta cu faina de naut si legume – reteta de post

Tarta de post broccoli

Tarta de post broccoli

Tarta de post cu broccoli si faina de naut

Tartă de post cu broccoli și făină de năut

Categorie Breakfast, Main Course, Side Dish

Ingrediente
  

  • 1 căpățână medie de broccoli crud
  • 1 morcov
  • 1 ceapă medie
  • 10 roșii cherry
  • 3 căței de usturoi
  • 6 linguri de ulei
  • 320 g de făină de năut
  • 60 g de amidon (sau mălai)
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 600 ml de apă
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de condimente

Mod preparare rețetă
 

  • Curățați ceapa și tăiați-o peștișori sau mărunt. Puneți-o la călit într-o crăticioară cu ulei. Adăugați și usturoiul tocat mărunt.
  • Adăugați morcovul decojit și dat prin răzătoarea mică. Puneți sare, amestecați și căliți legumele sub capac câteva minute.
  • Spălați căpățâna de broccoli și dați-o prin răzătoarea cu găuri mici. Înlăturați cozile groase. Sau puteți tăia broccoli bucăți mai mari, după preferință. Puneți-l în cratița cu legume și căliți-l puțin, apoi stingeți focul.
  • Într-un bol, puneți făina de năut, amidonul și praful de copt. Amestecați cu telul, apoi adăugați apa. Puneți sarea și condimente, după gust. Amestecați totul foarte bine.
  • Incorporați în această compoziție legumele călite și amestecați. Dacă este prea groasă, mai adăugați puțină apă.
  • Ungeți tava în care veți coace tarta cu puțin ulei (o puteți tapeta dacă vreți și cu hârtie de copt). Eu am folosit un vas yena și am pus doar ulei de măsline, un strat mai generos.
  • Turnați compoziția în tavă. Puneți deasupra roșiile cherry tăiate în jumătăți sau cubulețe mici, distribuindu-le pe toată suprafața. Presărați câteva mirodenii (eu am folosit curry, oregano, busuioc).
  • Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30-40 de minute.

Notă

Tarta se taie după ce s-a răcit. Se păstrează la frigider, într-o caserolă cu capac. Poate fi servită ca atare, sau cu salate, murături, sosuri. 
Broccoli poate fi înlocuit cu altă legumă, dacă nu vă place. Eu am avut în total circa 500 de grame de legume. Folosiți ce vă place.
Sursă rețetă: Hellena din bucătăria mea, Frittata cu legume și făină de năut: https://www.instagram.com/reel/C4LHf2doioO/
 
 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.