Broccoli își merită pe deplin statutul de „super-aliment”. Beneficiile sale nu sunt deloc lipsite de susținere științifică. Dimpotrivă. Studiile au arătat că această legumă cruciferă acționează la nivelul celular în organism, activând căi de detoxifiere și apărare. Dincolo de valoarea […]
Articole despre 'broccoli'
Broccoli înăbușit cu roșii și usturoi – mâncare grecească
O mâncare satisfăcătoare, dar în același timp ușoară și dietetică. Descoperă cât de ușor este să faci broccoli înăbușit cu roșii și usturoi în rândurile următoare. Este o rețetă inspirată din bucătăria grecească. Autoarea este și premiatul nutriționist Elena Paravantes, […]
Broccoli luptă împotriva cancerului gurii, capului, sânului și prostatei
√ Articol documentat Pe măsură ce știința continuă să descopere calitățile vindecătoare ale alimentelor de rând, ajungem să credem în spusele lui Hipocrate. „Alimentele să vă fi medicament, iar medicamentele să vă fie hrană”. Părintele medicinei antice avea dreptate, iar […]
Broccoli curăță rapid corpul de poluanții inhalați din aer
Broccoli (Brassica oleracea) – leguma care poate curăța extrem de rapid organismul de toxine și poluanți. Comparativ cu varza, ridichea sau conopida – broccoli are o popularitate mai mică în rândul românilor. Broccoli este bogat în proteine, vitamine, antioxidanți și […]
Broccoli cu sos de lămâie și muștar
Broccoli cu sos de lămâie și muștar este o mâncare ușoară și rapidă, de care vă puteți bucura în zilele de post sau de cruțare digestivă. Lămâia dă buchețelelor de broccoli o aromă deosebită. Rețeta este recomandată ca parte a […]
Broccoli ajută la repararea ADN-ului și reducerea inflamațiilor
√ Bazat pe studii științifice Legumele crucifere se numără printre cele mai sănătoase alimente. Deși mai puțin consumat decât varza și conopida, broccoli are beneficii esențiale. Studiile au arătat că ajută la repararea AND-ului. Este un antiinflamator excepțional! Ce conține […]
Cum să tai broccoli ca un profesionist – 4 metode dezvăluite de experți
Broccoli este una din cele mai stufoase legume. La propriu. Deși se gătește foarte ușor, nu același lucru se poate spune despre tăierea sau porționarea sa. Cu siguranță ați mâncat broccoli și v-a plăcut. Indiferent de metoda de preparare, este […]
Supă de broccoli cu smântână și cașcaval
Ce poate fi mai binevenit în zilele reci de toamnă decât o supă cremoasă cu broccoli, smântână și cașcaval? Iar dacă vă spunem că o astfel de rețetă poate fi gata în 25 de minute, cu siguranță veți vi convinși […]
Supă-cremă de broccoli și spanac
√ Articol documentat Supa-cremă de broccoli și spanac este o mâncare sățioasă și hrănitoare în vremea posturilor sau în alimentația celor care țin regim. Cele două ingrediente principale ne duc cu gândul la iarna care tocmai se încheie și la […]
Paste cu broccoli și parmezan – rețetă + beneficii
După cum veți putea vedea mai jos, această mâncare are o compoziție nutrițională bogată. Conține calciu, fier, potasiu, vitaminele A și C. Pastele cu broccoli și parmezan sunt considerate o rețetă de urgență. Puteți folosi orice fel de paste și […]
SUPĂ dietetică de BROCCOLI și PRAZ
Supa de broccoli este o mâncare ideală pentru sezonul rece. Deși este dietetică, este bogată în nutrienți care asigură sațietatea. Rețetă este foarte simplă. Se găsește în cartea „Rețete dietetice pentru Crăciun”, semnată de dr. Laura Ene, care conține 60 […]
SALATĂ de BROCCOLI și CONOPIDĂ – o metodă simplă de prevenire a CANCERELOR
Legumele crucifere precum broccoli, conopida și varza sunt renumite pentru beneficiile lor remarcabile asupra organismului. Se numesc crucifere deoarece florile alcătuite din 4 petale ale acestor legume seamănă cu o cruce. Broccoli este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina […]
BROCCOLI reduce markerii INFLAMAȚIILOR cronice din corp
Dr. Jessica Black, medic naturopat specializat în dezvoltarea de rețete antiinflamatoare, folosește și recomandă broccoli în dietele de combatere a inflamației cronice din corp. De ce? Pentru că acest aliment ajută la reducerea mai multor markeri inflamatori din organism. Ce […]
De ce ar trebui să consumăm BROCCOLI cât mai des (+ cea mai bună metodă de gătire)
Broccoli este un aliment cu o valoare nutrițională remarcabilă. Un consum substanțial de legume crucifere, precum varză, conopidă și broccoli este asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate. Aceste legume sunt surse excelente de glucozinolați și flavonoide, compuși care scad riscul […]
Chifteluțe cu BROCCOLI și BRÂNZĂ
Articol scris de Ana-Maria Postolache Dacă doriți să incorporați mai multe legume în dieta voastră, puteți încerca aceste chifteluțe cu broccoli. Rețea este cât se poate de simplă, iar rezultatul – o gustare sau o garnitură rapidă, gustoasă, sănătoasă. Este […]