Broccoli este una din cele mai stufoase legume. La propriu. Deși se gătește foarte ușor, nu același lucru se poate spune despre tăierea sau porționarea sa. Cu siguranță ați mâncat broccoli și v-a plăcut. Indiferent de metoda de preparare, este […]
Articole despre 'broccoli'
Supă de broccoli cu smântână și cașcaval
Ce poate fi mai binevenit în zilele reci de toamnă decât o supă cremoasă cu broccoli, smântână și cașcaval? Iar dacă vă spunem că o astfel de rețetă poate fi gata în 25 de minute, cu siguranță veți vi convinși […]
Supă-cremă de broccoli și spanac
√ Articol documentat Supa-cremă de broccoli și spanac este o mâncare sățioasă și hrănitoare în vremea posturilor sau în alimentația celor care țin regim. Cele două ingrediente principale ne duc cu gândul la iarna care tocmai se încheie și la […]
Paste cu broccoli și parmezan – rețetă + beneficii
După cum veți putea vedea mai jos, această mâncare are o compoziție nutrițională bogată. Conține calciu, fier, potasiu, vitaminele A și C. Pastele cu broccoli și parmezan sunt considerate o rețetă de urgență. Puteți folosi orice fel de paste și […]
SUPĂ dietetică de BROCCOLI și PRAZ
Supa de broccoli este o mâncare ideală pentru sezonul rece. Deși este dietetică, este bogată în nutrienți care asigură sațietatea. Rețetă este foarte simplă. Se găsește în cartea „Rețete dietetice pentru Crăciun”, semnată de dr. Laura Ene, care conține 60 […]
SALATĂ de BROCCOLI și CONOPIDĂ – o metodă simplă de prevenire a CANCERELOR
Legumele crucifere precum broccoli, conopida și varza sunt renumite pentru beneficiile lor remarcabile asupra organismului. Se numesc crucifere deoarece florile alcătuite din 4 petale ale acestor legume seamănă cu o cruce. Broccoli este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina […]
BROCCOLI reduce markerii INFLAMAȚIILOR cronice din corp
Dr. Jessica Black, medic naturopat specializat în dezvoltarea de rețete antiinflamatoare, folosește și recomandă broccoli în dietele de combatere a inflamației cronice din corp. De ce? Pentru că acest aliment ajută la reducerea mai multor markeri inflamatori din organism. Ce […]
De ce ar trebui să consumăm BROCCOLI cât mai des (+ cea mai bună metodă de gătire)
Broccoli este un aliment cu o valoare nutrițională remarcabilă. Un consum substanțial de legume crucifere, precum varză, conopidă și broccoli este asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate. Aceste legume sunt surse excelente de glucozinolați și flavonoide, compuși care scad riscul […]
Chifteluțe cu BROCCOLI și BRÂNZĂ
Articol scris de Ana-Maria Postolache Dacă doriți să incorporați mai multe legume în dieta voastră, puteți încerca aceste chifteluțe cu broccoli. Rețea este cât se poate de simplă, iar rezultatul – o gustare sau o garnitură rapidă, gustoasă, sănătoasă. Este […]
BROCCOLI – prietenul celor care vor să SLĂBEASCĂ
Articol scris de Ana-Maria Postolache Toate legumele au beneficii pentru sănătate și ajută la menținerea greutății corporale datorită conținutului sărac în calorii și grăsimi, însă unele sunt mai eficiente ca altele în acest sens. Broccoli este considerat de nutriționiști un […]
SULFORAFAN – un compus din BROCCOLI care combate INFLAMAȚIILE, ULCERUL și CANCERUL
Consumul de broccoli este asociat cu numeroase beneficii pentru organism. Ele se datorează conținutului abundent în vitamine, minerale și isotiocianați. Dintre toți nutrienții, cel mai important este sulforafanul (SFN). Așa cum o arată și numele, sulforafanul este alcătuit din compuși […]
BROCCOLI la cuptor – rețetă și beneficii
Fiecare aliment are secretele lui de preparare. În ceea ce-l privește pe regele legumelor crucifere, broccoli, acesta devine mai gustos dacă este gătit la cuptor. În plus, această metodă permite o mai bună conservare a nutrienților, dat fiind că fierberea […]
BROCCOLI – benefic pentru OASE, OCHI și VASELE de SÂNGE
Broccoli este o legumă cruciferă înrudită cu varza și conopida. A fost „dezvoltat” în timpul epocii romane antice și introdus în Statele Unite pe vremea coloniilor. Cu toate acestea, a rămas într-un con de umbră multă vreme. Abia în anul […]
CHIFTELE cu BROCCOLI cu BRÂNZĂ
Broccoli este unul din alimentele centrale ale dietelor sănătoase. Multiplele sale beneficii asupra organismului se datorează proprietăților antioxidante, detoxifiante și antiinflamatoare cu care este înzestrat. Conține cantități bune de vitamina C și vitamina K. Este bogat în fibre, acid folic, […]
BROCCOLI cu USTUROI – rețeta Părintelui Efrem de la Mănăstirea Dervent
Părintele Efrem de la Mănăstirea Dervent din Dobrogea este renumit pentru mâncărurile sale gustoase, aspectuoase și inedite. Unele rețete sunt foarte simple, dar pline de savoare, în timp ce altele sunt mai sofisticate, ca pentru pelerini, și au parte de […]