Broccoli este fără îndoială unul din cele mai sănătoase alimente. Există însă o condiție pe care trebuie să o respectăm pentru ca el să ne aducă beneficii sănătății. Această condiție este legată de modul de preparare. Cei mai mulți oameni […]

Broccoli este fără îndoială unul din cele mai sănătoase alimente. Există însă o condiție pe care trebuie să o respectăm pentru ca el să ne aducă beneficii sănătății. Această condiție este legată de modul de preparare. Cei mai mulți oameni […]
O rețetă simplă de supă, pe care o recomand tuturor să o încerce în vremea posturilor de peste an, este această supă de broccoli. Ea conține de fapt mai multe legume, însă cantitativ, predomină broccoli, care este un super-aliment. Atât […]
Broccoli este una din cele mai sănătoase legume din lume. Familia cruciferelor se remarcă printr-un conținut bogat în compuși antioxidanți, antiinflamatori și anticancerigeni. Consumul de broccoli ajută ficatul să curățe corpului de toxine și poluanții nocivi. Descoperă 4 trucuri importante […]
Mi-a plăcut mult cum au ieșit aceste chiftele din broccoli și cartofi. M-am inspirat dintr-o rețetă postată de Chef Jana. Am făcut câteva modificări, iar rezultatul a fost foarte bun. Vă recomand să încercați rețeta cu proxima ocazie. Broccoli este […]
Biochimistul american Colin Campbell – autorul cărții „Studiul China” recomandă consumul alimentelor vegetale în starea lor cât mai naturală. Acest mare nutriționist al planetei spune că alimentele vegetale sunt hrana ideală pentru om. De ce? Pentru că au toate substanțele […]
Această mâncărică de broccoli și cartofi poate fi pregătită în perioada posturilor, ca fel principal. În restul zilelor poate fi servită ca garnitură. Este gustoasă, reconfortantă, consistentă și sățioasă. Puteți reduce cantitatea de cartofi, sau puteți folosi alte legume la […]
Făina de năut se pretează foarte bine la preparat tip tartă sau plăcintă de legume. Nu conține gluten și este o alternativă sănătoasă de făină pentru cei care au boala celiacă sau probleme cu digerarea proteinelor din cereale. Făina de […]
Legumele crucifere sunt incluse în topul celor mai sănătoase alimente. Familia Brassica are o valoare nutrițională ridicată și oferă beneficii uimitoare. Broccoli, varza, conopida, rucola, hreanul și ridichea sunt cele mai consumate legume crucifere. Broccoli – antioxidant puternic Broccoli se […]
Țineți cură de slăbire și vreți o idee de prânz sau cină ușoară? Încercați salata de broccoli fript. Rețeta este preluată din bucătăria indiană, însă ingredientele sunt accesibile și la noi. Salata de broccoli călit este foarte gustoasă. Conține ingrediente […]
√ Articol bazat pe studii științifice Potrivit unui studiu recent, realizat de cercetătorii israelieni, consumul regulat de broccoli îmbunătățește markerii asociați cu metabolismul glucozei și lipidelor din sânge. Rezultatele lor au fost publicate în jurnalul „Nutrition”, martie 2021. Broccoli este […]
O idee genială de a consuma broccoli este sub forma unui chec aperitiv. Acesta poate fi servit ca atare sau poate fi tăiat și folosit în loc de pâine la sandvișuri. Este o rețetă minunată pentru cei care au intoleranță […]
Această rețetă de chiftele de broccoli la cuptor este perfectă pentru iubitorii de broccoli, dar și pentru cei care nu îndrăgesc această legumă. Gătiți-l așa și veți fi mulțumiți de rezultat. Sunt șanse mari ca și cei mici să mănânce […]
Această rețetă de broccoli la cuptor cu spanac și ouă seamănă cu omleta. Este deosebit de gustoasă și sățioasă. Poate fi servită atât la micul-dejun, cât și la prânz sau la cină. Este genul de mâncare pe care o faci […]
Broccoli își merită pe deplin statutul de „super-aliment”. Beneficiile sale nu sunt deloc lipsite de susținere științifică. Dimpotrivă. Studiile au arătat că această legumă cruciferă acționează la nivelul celular în organism, activând căi de detoxifiere și apărare. Dincolo de valoarea […]
O mâncare satisfăcătoare, dar în același timp ușoară și dietetică. Descoperă cât de ușor este să faci broccoli înăbușit cu roșii și usturoi în rândurile următoare. Este o rețetă inspirată din bucătăria grecească. Autoarea este și premiatul nutriționist Elena Paravantes, […]