Biluțe dulci din GRIȘ, COCOS și MIERE

Combinația dintre griș, lapte și nucă de cocos este deosebit de gustoasă, mai ales pentru cei mici. Biluțele se prepară foarte ușor și perfecte pentru o gustare dulce de casă.

Nu conțin zahăr, ci miere și fructe uscate care dau dulceață naturală acestui desert fin și delicat.

Biluțe de Griș și Cocos, cu Miere de Albine – Rețetă

Grișul este recomandat în dieta persoanelor supraponderale, diabetice, sau cu probleme renale. Întrucât încetinește eliberarea energiei, și conține multe fibre, grișul dă sațietate și ajută la pierderea în greutate.

Grișul întărește sistemul imunitar, combate problemele cardiace și anemia, datorită conținutului de zinc, fosfor și magneziu.

_____________________________________________________________________________________________________

Biluțe din griș și cocos – rețetă

Ingrediente

• 170 g de griș
• 1 litru de lapte vegetal
• 150 g de stafide și/sau
• 100 g de nucă de cocos
• 50 g de nuci sau migdale
• 3 linguri de miere
• vanilie

Preparare

Puneți laptele la fiert împreună cu vanilia. După ce începe să clocotească, se adaugă grișul în ploaie și se amestecă bine cu telul. Se adaugă stafidele și curmalele tocate mărunt.

Se amestecă și se lasă să fiarbă încă un sfert de oră, amestecând continuu. După ce grișul a fiert și s-a umflat, se ia vasul de pe foc și se adaugă nuca de cocos, amestecând până la omogenizare.

Se lasă grișul la răcorit, apoi se adaugă nuca sau migdalele zdrobite grosier și mierea de albine. Se amestecă bine, se modelează cu mâinile biluțe de dimensiunea unor nuci, nivelându-le frumos între palme.

La final se dau prin nucă de cocos, sau nucă măcinată. Se așază pe un platou sau se pun într-o caserolă și se dau la frigider. Se lasă la rece până se întăresc, cel puțin 2 ore, preferabil peste noapte.
Trebuie consumate în maxim 2 zile.

_____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Diversificare, Bile Dulci cu Griș de la 1 An: https://diversificare.ro/retete/2014/04/bile-dulci-cu-gris-de-la-1-an/

2. Dr. Health Benefits, 15 Health Benefits of Semolina (No.1 Insane): https://drhealthbenefits.com/food-bevarages/grains/health-benefits-of-semolina

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]