BILUȚE din CURMALE și fulgi de OVĂZ – desert dietetic (fără zahăr, fără gluten, fără lactate)

Tot mai multe persoane suferă astăzi de afecțiuni cu cauze alimentare, precum intoleranță la lactoză, intoleranță la fructoză, alergie la gluten, diabet sau exces ponderal datorat consumului excesiv de produse îndulcite, bogate în calorii.

Autorii de rețete raw-vegan ne oferă astăzi mai mult ca oricând rețete sănătoase pe care le pot prepara acasă, din legume, fructe, cereale și alte ingrediente naturale.

Bilute din ovaz si curmale

Ca sursă de inspirație puteți lua aceste biluțe de „ciocolată”, obținute din 3 ingrediente principale: ovăz, curmale și cacao.

Este un desert dietetic, fără făină, fără lactate și fără zahăr, potrivit nu doar pentru adulții cu probleme de sănătate, ci și pentru copii.

_________________________________

Biluțe din curmale și ovăz – rețetă

Aceste biluțe dulci se prepară în doar 6 minute. Din cantitățile sugerate rezultă circa 25-30 de biluțe.

Ingrediente

• 200 g de fulgi de ovăz
• 6-7 linguri de pudră de cacao (sau roșcove pentru copii)
• 180 g de curmale (fără sâmburi)
• 3-5 linguri de apă
• 2 lingurițe de extract de vanilie
• opțional: chipsuri de ciocolată

Preparare

Puneți curmalele într-un bol și acoperiți-le cu apă călduță. Lăsați-le la hidratat o oră, sau până când devin moi.

Puneți fulgii de ovăz în vasul robotului cu lama S împreună cu pudra de cacao. Mixați până se transformă în făină. Adăugați curmalele scurse de apă și restul ingredientelor.

Pulsați de câteva ori la viteză mare, până se formează un aluat legat, lipicios și ușor modelabil. Dacă este prea uscat și nu se „ține”, mai adăugați puțină apă (în care au stat curmalele la înmuiat) și pulsați din nou.

În cazul în care compoziția este prea moale, mai adăugați fulgi de ovăz măcinați (sau alte ingrediente uscate precum fulgi de cocos, biscuiți măcinați, nuci, alune sau migdale măcinate).

Dacă folosiți chipsuri de ciocolată, adăugați-le la sfârșit și amestecați ușor.

Cu o cupă de scos înghețată, luați din aluat și modelați-l sub forma unor biluțe potrivit de mari. Dacă nu aveți un astfel de instrument, luați cu mâna din aluat și rulați-l între palme.

Păstrați biluțele într-o caserolă, în frigider. Rezistă până la o săptămână. Pot fi ținute și în congelator.

_____________________________

Surse:

1. Knead to Cook, Raw Vegan Brownie Bites. Gluten Free: http://kneadtocook.com/raw-vegan-brownie-bites-gluten-free/#more-13760

2. Blissful Basil, THIN MINT ENERGY BITES: https://www.blissfulbasil.com/thin-mint-energy-bites/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.