Biluțe din NUCI și CURMALE – desert de post, fără preparare termică, fără făină, fără zahăr

Aceste biluțe se fac extrem de rapid dacă aveți un blender sau un robot în casă. Desertul obținut este 100% natural și crud.

Această rețetă nu necesită preparare termică, nici ingrediente tradiționale, precum făină albă, zahăr, ouă sau lactate.

Biluțe din Nuci și Curmale

Aveți nevoie doar de fructe uscate: nuci și curmale. Nucile pot fi înlocuite cu alune, migdale, caju și alte tipuri de fructe oleaginoase. Curmalele sunt obligatorii deoarece pulpa lor lipicioasă ajută la legarea compoziției.

Este un desert extraordinar pentru copii, dar și pentru adulții care vor să renunțe la dulciurile cu E-uri din comerț și inclusiv la deserturile de casă tradiționale, cu multe calorii.

Biluțe de nuci și curmale – rețetă

Din ingredientele date ies circa 12 biluțe medii. Măriți cantitățile dacă doriți o porție mai mare.

Ingrediente

• 200 g de miez de nucă
• 175 g de curmale
• 4-5 linguri de pudră de cacao sau roșcove
• 1 linguriță de vanilie sau esență de rom
• ¼ linguriță de sare

Preparare

Puneți curmalele într-un bol cu apă caldă (cât să le cuprindă) și lăsați-le circa o oră sau mai puțin, până devin moi.

În vasul blenderului cu lama S puneți nucile și mixați până se macină bine și se transformă în făină. Adăugați curmalele scurse de apă, 1 lingură din apa în care au stat la înmuiat și restul ingredientelor. Mixați până când obțineți o compoziție omogenă, lipicioasă.

Încercați să modelați în mâini biluțe din pasta rezultată. Dacă este prea moale și nu se ține, mai adăugați nucă măcinată sau fulgi de cocos.

Biluțe din Nuci și Curmale

Transferați compoziția într-un bol. Formați biluțe rotunde și dați-le prin pudră de cacao/roșcove sau prin fulgi de cocos. Puneți-le într-o caserolă cu capac și păstrați-le la frigider sau la congelator.

Pe lângă ingredientele listate, în compoziția acestor biluțe puteți adăuga stafide, merișoare, coacăze uscate, goji, diferite tipuri de semințe, miere de albine, fulgi de ovăz, măr ras sau chiar morcov ras.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.