Bomboane din prune uscate, mac și cacao – fără zahăr

Iubitorii de prune uscate vor îndrăgi aceste bomboane de la prima degustare.

Prunele uscate sunt o adevărată delicatesă în sezonul rece. Le putem prepara singuri, când fructele sunt în sezon, sau le putem cumpăra din magazine sau din piețe.

Bomboane din prune uscate, mac si cacao - fara zahar

Imagine cu titlu sugestiv: Marco Verch Professional Photographer

Le putem consuma ca gustare, ca desert sau le putem include în diverse rețete.

Cinci prune uscate fără sâmburi (50 g) au:

  • 115 calorii
  • 1,1 g de proteine
  • 30,5 g de carbohidrați

Ce beneficii au prunele uscate

Pe lângă faptul că stimulează digestia și reglează tranzitul, sunt deosebit de benefice pentru oase.

Conțin nutrienți care contribuie la menținerea densității minerale osoase.

În compoziția lor se găsesc calciu, magneziu, vitamina K, vitamine din grupul B, fier, mangan, cupru și zinc.

Conțin de asemenea antioxidanți, precum betacaroten și compuși fenolici.

Studiile au asociat consumul de prune uscate cu prevenirea osteoporozei și a fracturilor osoase.

Aceste fructe reduc resorbția osoasă și stimulează formarea osului.

Un alt beneficiu al consumului de prune uscate este scăderea în greutate.

Fiind bogate în fibre, aceste fructe dau sațietate și țin sub control apetitul.

Conținutul de potasiu, fibre și antioxidanți le recomandă pentru sănătatea inimii.

Fibrele solubile sunt eficiente în scăderea colesterolului.

Citește și – Prunele uscate reduc kilogramele și subțiază talia (studiu)

Bomboane din prune uscate, mac și cacao – rețetă

Din prunele uscate putem obține un desert raw-vegan excelent.

Tot ce trebuie să facem este să le măcinăm și să le amestecăm cu alte ingrediente.

Ingrediente

  • 50 g de prune uscate (cca. 10 prune)
  • 50 g de semințe de mac
  • 100 g de migdale
  • 1-2 linguri de cacao

Mod de preparare

Puneți prunele într-un bol. Turnați peste ele apă fierbinte. Lăsați-le câteva minute la înmuiat.

După ce s-au umflat, scurgeți-le de apă.

Puneți migdalele într-un robot de bucătărie și procesați-le până se macină complet.

Turnați-le într-un bol. Rezervați 2 linguri din făina de migdale și puneți-le într-un bol separat.

În continuare, tocați prunele scurse de apă cu cuțitul mărunt. Trebuie să devină ca o pastă. O altă variantă este să le măcinați în robot.

Transferați pasta de prune peste făina de migdale.

Adăugați semințele de mac și pudra de cacao.

Amestecați totul cu o paletă sau cu o lingură.

Puteți folosi și mâinile, pentru o omogenizare mai bună, dar este bine să vă puneți mănuși.

Trebuie să obțineți o compoziție lipicioasă, omogenă.

Rețete similare

Tartă din ovăz și prune uscate, fără zahăr

Prăjitură de post cu cafea și prune uscate

Bomboane din prune uscate – desert cu efecte laxative, hipotensive și tonice asupra oaselor

Luați câte o lingură din compoziție și modelați-o sub formă de bilă sau de trufă.

Dați bomboanele prin făina de migdale rezervată, îmbrăcându-le complet.

Acest bomboane au o dulceață blândă și sunt foarte aromate.

Migdalele și semințele de mac le dau o textură satisfăcătoare.

Surse articol:

1. Gătit acasă, Delicatesă sănătoasă fără zahăr: https://www.youtube.com/watch?v=R53qDeFsTBI&ab_channel=KochenzuHause
2. Barbie Cervoni, Mia Syn, Prune nutrition facts and health benefits, Very Well Fit: https://www.verywellfit.com/prunes-nutrition-facts-calories-and-their-health-benefits-4114558

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.