Bomboane din prune uscate, mac și cacao – fără zahăr
Iubitorii de prune uscate vor îndrăgi aceste bomboane de la prima degustare.
Prunele uscate sunt o adevărată delicatesă în sezonul rece. Le putem prepara singuri, când fructele sunt în sezon, sau le putem cumpăra din magazine sau din piețe.
![Bomboane din prune uscate, mac si cacao - fara zahar](https://LaTaifas.ro/lataifas.ro/wp-content/uploads/2022/03/Bomboane-din-prune-uscate-mac-si-cacao-fara-zahar.jpg)
Imagine cu titlu sugestiv: Marco Verch Professional Photographer
Le putem consuma ca gustare, ca desert sau le putem include în diverse rețete.
Cinci prune uscate fără sâmburi (50 g) au:
- 115 calorii
- 1,1 g de proteine
- 30,5 g de carbohidrați
Ce beneficii au prunele uscate
Pe lângă faptul că stimulează digestia și reglează tranzitul, sunt deosebit de benefice pentru oase.
Conțin nutrienți care contribuie la menținerea densității minerale osoase.
În compoziția lor se găsesc calciu, magneziu, vitamina K, vitamine din grupul B, fier, mangan, cupru și zinc.
Conțin de asemenea antioxidanți, precum beta–caroten și compuși fenolici.
Studiile au asociat consumul de prune uscate cu prevenirea osteoporozei și a fracturilor osoase.
Aceste fructe reduc resorbția osoasă și stimulează formarea osului.
Un alt beneficiu al consumului de prune uscate este scăderea în greutate.
Fiind bogate în fibre, aceste fructe dau sațietate și țin sub control apetitul.
Conținutul de potasiu, fibre și antioxidanți le recomandă pentru sănătatea inimii.
Fibrele solubile sunt eficiente în scăderea colesterolului.
Citește și – Prunele uscate reduc kilogramele și subțiază talia (studiu)
Bomboane din prune uscate, mac și cacao – rețetă
Din prunele uscate putem obține un desert raw-vegan excelent.
Tot ce trebuie să facem este să le măcinăm și să le amestecăm cu alte ingrediente.
Ingrediente
- 50 g de prune uscate (cca. 10 prune)
- 50 g de semințe de mac
- 100 g de migdale
- 1-2 linguri de cacao
Mod de preparare
Puneți prunele într-un bol. Turnați peste ele apă fierbinte. Lăsați-le câteva minute la înmuiat.
După ce s-au umflat, scurgeți-le de apă.
Puneți migdalele într-un robot de bucătărie și procesați-le până se macină complet.
Turnați-le într-un bol. Rezervați 2 linguri din făina de migdale și puneți-le într-un bol separat.
În continuare, tocați prunele scurse de apă cu cuțitul mărunt. Trebuie să devină ca o pastă. O altă variantă este să le măcinați în robot.
Transferați pasta de prune peste făina de migdale.
Adăugați semințele de mac și pudra de cacao.
Amestecați totul cu o paletă sau cu o lingură.
Puteți folosi și mâinile, pentru o omogenizare mai bună, dar este bine să vă puneți mănuși.
Trebuie să obțineți o compoziție lipicioasă, omogenă.
Rețete similare
Tartă din ovăz și prune uscate, fără zahăr
Prăjitură de post cu cafea și prune uscate
Bomboane din prune uscate – desert cu efecte laxative, hipotensive și tonice asupra oaselor
Luați câte o lingură din compoziție și modelați-o sub formă de bilă sau de trufă.
Dați bomboanele prin făina de migdale rezervată, îmbrăcându-le complet.
Acest bomboane au o dulceață blândă și sunt foarte aromate.
Migdalele și semințele de mac le dau o textură satisfăcătoare.
Surse articol:
1. Gătit acasă, Delicatesă sănătoasă fără zahăr: https://www.youtube.com/watch?v=R53qDeFsTBI&ab_channel=KochenzuHause
2. Barbie Cervoni, Mia Syn, Prune nutrition facts and health benefits, Very Well Fit: https://www.verywellfit.com/prunes-nutrition-facts-calories-and-their-health-benefits-4114558