Go Back
Mancarica de cartofi si broccoli

Mâncărică de broccoli și cartofi - rețetă de post

Categorie Main Course

Ingrediente
  

  • 1 căpățână de broccoli
  • 5 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1/4 rădăcină de țelină
  • 2-4 căței de usturoi
  • 1 lingură de pastă de roșii
  • 2-3 linguri de ulei

Mod preparare rețetă
 

  • Curățați toate legumele de coajă și spălați-le. Morcovul se taie cuburi sau fâșii, iar cartofii sferturi. Țelina se taie cuburi mici.
  • Broccoli se spală și se desface buchețele mici.
  • Tăiați ceapa mărunt și puneți-o la călit în ulei cu sare, până devine transparentă.
  • Adăugați rădăcinoasele și cartofii și amestecați bine. Turnați puțină apă, cât să fiarbă legumele.
  • Spre final se pun buchețelele de broccoli și se mai lasă până când se înmoaie.
  • Adăugați apoi pasta de roșii și usturoiul. Amestecați ușor și asezonați cu condimente, după gust.
  • Stingeți focul și acoperiți vasul cu capacul. Lăsați mâncărica la „infuzat" câteva minute și apoi se poate servi.

Notă

Mâncărica de broccoli și cartofi este bună caldă. O puteți reîncălzi de câte ori vreți să mâncați din ea.
O puteți servi cu murături.  Iar dacă presărați deasupra și puțini fulgi de drojdie inactivă, va fi și mai gustoasă și mai nutritivă!