Pâine fără făină, din năut înmuiat – făcută rapid la blender

Năutul nu este doar pentru hummus. Din această leguminoasă putem obține chiar și produse de panificație, precum pâine, lipii, clătite, brioșe sau prăjituri.

Mai jos vă arăt o rețetă foarte simplă de pâine din năut, pe care vă recomand să o încercați.

Paine din naut inmuiat peste noapte - reteta la blender

Paine din naut inmuiat peste noapte – reteta la blender: Freepik 

Această pâine fără făină se face doar din năut înmuiat. Necesită foarte puțin timp și efort, întrucât prepararea se face la blender.

Durează mai mult timpul de așteptare pentru hidratare și coacere. Ingredientele sunt ușor accesibile pentru oricine. Nu conține făină de cereale, nici ouă, nici lactate. 

Este o rețetă care merită făcută, mai ales de către cei care suferă de boala celiacă sau au intoleranță / sensibilitate la gluten. Pâinea rezultată are un conținut bogat în proteine și fibre și este foarte sățioasă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pâine din năut sau preparate coapte din năut pe care vă recomand să le încercați:

Pâine de hrișcă și năut, bogată în fibre și proteine – fără gluten, fără ulei
Socca – pâine delicioasă din făină de năut
Biscuiți crocanți cu ovăz, năut și nuci – rețetă de post fără zahăr și făină de grâu
Chiftele de năut și leurdă – super-aromate și crocante!

Paine din naut inmuiat peste noapte - reteta la blender

Pâine din năut înmuiat - rețetă

Categorie Side Dish

Ingrediente
  

  • 200 g de năut hidratat
  • 50 ml de ulei
  • 120 ml de apă
  • 1 lingură de drojdie uscată
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de pudră de usturoi (opțional)

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți boabele de năut la înmuiat în apă peste noapte (sau minim 8 ore).
  • Năutul hidratat se scurge de apă și se pune în vasul blenderului.
  • Se adaugă apa, uleiul, drojdia, sarea și pudra de usturoi (dacă vreți să o folosiți).
  • Mixați totul foarte bine, până când năutul se macină complet. Trebuie să rezulte o compoziție omogenă și cât mai fină.
  • Se transferă compoziția într-o tavă de pâine / chec tapetată cu hârtie de copt. Pâinea nu va crește mult. Dacă folosiți o tavă mai lungă, pâinea va ieși mai joasă. Dacă veți utiliza o tavă mai mică, veți obține o pâine mai înaltă.
  • Nivelați la suprafață și presărați, dacă vreți, semințe și/sau mirodenii (oregano, busuioc, curry etc.).
  • Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute. Coacerea poate să dureze mai mult, în funcție de cuptorul fiecăruia. De aceea este indicat să faceți testul cu scobitoarea înainte de a o scoate definitiv din cuptor.

Notă

Vă sfătuiesc să lăsați pâinea la răcit complet înainte de a o tăia. Se poate servi ca pâinea obișnuită din făină de cereale. 
Merge și la tartine sau sandvișuri. 
Sursă rețetă: Lacocina de Lola, Un pans sin harinas, gueovos ni lacteos: https://www.instagram.com/p/C1u-DoFunr5/?e=ef855a98-812a-485a-93b9-847d4ee43c78&g=5
 
 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.