Pâinea din ovăz este o alternativă la pâinea din făină de grâu pentru cei care au probleme cu digerarea glutenului. Rețeta prezentată mai jos conține ovăz certificat fără gluten, astfel încât poate fi pregătită și de persoanele cu boala celiacă. […]
Articole despre 'pâine de casă'
Cum să faci pâine din năut – bună și pentru diabetici
Dacă din oarecare motive nu aveți voie să consumați făină din grâu sau din alte cereale, vă recomand să încercați făina de năut. Aceasta nu conține gluten, nici alți alergeni. Este bogată în proteine și fibre. Poate fi folosită la […]
Pâine cu maia și făină integrală – coaptă în boluri din inox
Neavând încă o oală de fontă, am încercat să coc pâinea cu maia în două boluri adânci din inox inoxidabil, foarte groase. Între timp mi-am luat oală de fontă și voi face probe în perioada următoare. Pâinea s-a copt bine […]
Qutab sau lipii cu brânză – rețetă din Azerbaijan, ușor de făcut acasă
Qutab sau Kutab este denumirea unui preparat din bucătăria azeră și înseamnă „lipie umplută”. Locuitorii din Azerbaijan pregătesc aceste pliculețe umplute pentru masa de dimineață. Sunt un mic-dejun popular în țară, iar variantele de umplutură diferă de la o zonă […]
Pâine cu maia – rețetă cu dospire lentă, la frigider
Aceasta este a doua pâine cu maia pe care am încercat să o fac. Prima a ieșit mai densă (deoarece am folosit și făină integrală), iar aceasta a crescut mai bine. Menționez că maiaua mea este făcută din făină de […]
Pâine din grâu integral și secară – cu un conținut complet de fibre, proteine și vitamine
De mult îmi doream să mănânc (să fac în casă) o pâine integrală adevărată, adică din boabe întregi și cereale 100% ecologice, nemodificate genetic, ne-erbicidate. Am comandat boabe de grâu și de secară ecologice de pe internet (cine este interesat, […]
Pâine din fulgi de ovăz și semințe – fără drojdie, fără frământare
Dacă vreți o pâine realmente hrănitoare și sățioasă, încercați rețeta de mai jos. Este o pâine diferită de cea tradițională, în sensul că nu se face din făină de grâu. Nu conține nici drojdie sau alt agent de creștere. Este […]
Pâine din hrișcă fermentată – fără drojdie, fără ulei
Această pâine din hrișcă este fermentată în mod natural. Am folosit semințe de hrișcă crudă, pe care le-am hidratat, le-am mixat în blender, apoi am lăsat aluatul la temperatura camerei să fermenteze. Tot procesul durează circa 2 zile. Nu am […]
Pâine din fulgi de ovăz 100% – fără drojdie, fără ulei
Cei dintre voi care aveți intoleranță la gluten sau boala celiacă, puteți încerca să înlocuiți pâinea din făină de grâu cu pâine din ovăz. Nu este necesar să cumpărați făină de ovăz. Se pot folosi și banalii fulgi de ovăz, […]
Pâine fără făină, din năut înmuiat – făcută rapid la blender
Năutul nu este doar pentru hummus. Din această leguminoasă putem obține chiar și produse de panificație, precum pâine, lipii, clătite, brioșe sau prăjituri. Mai jos vă arăt o rețetă foarte simplă de pâine din năut, pe care vă recomand să […]
Pâinici făcute în tigaie, fără făină, fără carbohidrați – doar 2 ingrediente!
Aceste pâinici vor fi o revelație pentru persoanele care nu pot mânca pâine obișnuită, din grâu sau alte cereale. Nu conțin niciun tip de făină și totodată au foarte puțini carbohidrați. Rețeta presupune utilizarea a două ingrediente de bază: ou […]
Pâine fără făină, din semințe de in, la microunde – gata în 2 minute!
Această pâine din semințe de in se prepară în câteva minute. Dacă aveți în casă semințe de in și ouă, încercați această rețetă! A fost concepută special pentru dieta ketogenică. Rețetele din dieta keto sunt potrivite și pentru diabetici, deoarece […]
Ce tip de pâine crește mai puțin glicemia? Răspunde medicul diabetolog
Ce fel de pâine ar trebui să mănânci dacă ai diabet? Care tip de făină crește cel mai puțin glicemia? Dr. Ancuța Leonte, medic specialist în diabet și nutriție răspunde la această întrebare într-un mod cât se poate de practic. […]
Pâine fără gluten – din mei
Dacă nu puteți consuma pâine din făină de grâu sau alte cereale, încercați pâinea făcută din semințe, cum este pâinea din mei. Are un gust bogat și este foarte hrănitoare și sățioasă. Meiul – o cereală antică, cu efect alcalin […]
Pâine fără gluten, din hrișcă și mere – dulce, sățioasă, super-sănătoasă!
O pâine super-sănătoasă, fără făină de grâu, puteți face urmând rețeta de mai jos. Dacă aveți intoleranță la gluten, această propunere vă va fi cu siguranță pe plac, și de folos în dietă. Este o pâine fără gluten făcută din […]