Pâinea-minune, așa cum o numește autorul rețetei de mai jos, este o pâine făcută din orez crud. Partea cea mai interesantă este că prepararea se face la blender. Pentru japonezi, pâinea din orez este o normalitate. Pentru noi, cei obișnuiți […]
Articole despre 'pâine de casă'
Pâine din semințe de in fără gluten – bogată în fibre, Omega-3 și proteine
Pâinea din semințe de in poate fi o alegere potrivită pentru cei care urmează o dietă fără gluten sau suferă de boala celiacă. Ajută de asemenea digestia. Contribuie la scăderea colesterolului. Este benefică în diabet și boli cardiovasculare sau autoimune. […]
Pâine pentru slăbit, cu 1 g de carbohidrați (fără făină)
Pâinea, pastele, biscuiții și toate celelalte produse făinoase sunt principala sursă de carbohidrați din dieta noastră. O atenție deosebită se cuvine să avem asupra aportului de carbohidrați atunci când vrem să pierdem în greutate. Carbohidrații trebuie contorizați de asemenea de […]
Știai trucul acesta care face pâinea învechită din nou pufoasă?
Oricât de multă pâine s-ar consuma într-o casă, întotdeauna rămân felii sau chiar bucăți întregi care se învechesc. Pâinea învechită nu este ca o mâncare alterată cu care nu mai ai ce face decât să o dai la coșul de […]
Lipii fragede și elastice – fără făină și drojdie (keto)
Cu siguranță nu ați mai mâncat așa lipii fragede și elastice care să nu conțină făină obișnuită. Se fac din făină de cocos și tărâțe de psyllium. Aceste ingrediente se pot procura de la magazinele naturiste, sau online. Vă recomandăm […]
Lipii din semințe de in – o rețetă revoluționară
Pâinea, turtele și lipiile nu trebuie să fie numaidecât din grâu sau cereale. În ultimii ani, inventatorii de rețete ingenioase au creat tot felul de surogate pentru pâinea tradițională, folosind făină din diverse semințe. Motivul? Pâinea din grâu nu este […]
Cele mai pufoase chifle, cu un ingredient secret
Există un mic ingredient secret care poate transforma un aluat obișnuit într-un aluat super-pufos și moale ca un nor. Dacă obișnuiți să faceți pâine în casă, vă recomandăm să încercați rețeta de chifle pufoase de mai jos. Chiflele se modelează […]
Pâinea din secară este mai bună pentru slăbit decât pâinea din grâu
La un moment dat, într-o emisiune televizată, academicianul Ovidiu Bojor spunea că secara nu a fost și nici nu poate fi modificată genetic. Fitoterapeutul încuraja populația să opteze pentru pâinea din făină de secară în locul pâinii din grâu. Făina […]
Pâinici uscate în cuptor, din legume și semințe
Dacă vă plac biscuiții uscați (crackers) și obișnuiți să îi utilizați în loc de pâine, în mod sigur rețeta de mai jos vă va capta atenția. Pe canalul „Dolce far verde” am găsit o rețetă de pâinici uscate, care pot […]
Cum să faci pâine din hrișcă (fără gluten, fără drojdie)
De ce să faci pâine din hrișcă? Pentru că această pseudo-cereală este deosebit de hrănitoare și sănătoasă. În plus, nu conține gluten, nici nu are mulți carbohidrați. Ce beneficii are pâinea din hrișcă Pâinea din hrișcă este o alegere excelentă […]
Ce înseamnă făina tip 000, 450, 550 sau 1050? Este esențial să cunoașteți diferența
Dacă obișnuiți să faceți pâine în casă, trebuie să știți câteva detalii importante despre calitatea și proprietățile făinii pe care o cumpărați. Făina la pachet din magazine este de mai multe tipuri, precum: făină tip 000 făină tip 450 făină […]
Cea mai fragedă pâine, coaptă în tigaie, pe aragaz
Pâinea din magazine nu mai este ce a fost odată. Este făcută din făină super-rafinată, fără pic de tărâțe. Este plină de „amelioratori” care dau pâinii un aspect și un gust apetisant, dar care ne costă mult sănătatea. Chiar nu […]
Rețetă de pâine cu cel mai mic conținut de carbohidrați (fără făină de grâu!)
Cine nu și-ar dori să mănânce o pâine care are numai 5 g de carbohidrați per suta de grame? Ei bine, o astfel de pâine există și o puteți face chiar voi, în casă. Rețeta este publicată pe canalul „Weltverbogen” […]
Mâncați pâine nedospită – făina albă și drojdia ne produc multă suferință
Stilul de viață și alimentația popoarelor biblice constituite încă și astăzi un subiect interesant. Ce mâncau civilizațiile vechi? Cum își procurau și cum pregăteau hrana? Ce ingrediente foloseau? Dacă ar fi să ne referim strict la pâine, am descoperi că […]
Pâine fenomenală fără făină de grâu
Germanii au niște rețete inedite de pâine. Pe canalul „Weltverborgen” există o paletă diversă de rețete inspiraționale. Autoarea face pâine fără gluten, fără făină de cereale, sărace în carbohidrați sau doar din semințe. Sunt idei interesante, pe care merită să […]