Odată cu creșterea temperaturilor de afară, mâncarea nu mai ține la fel de mult. Inclusiv pâinea mucegăiește mai repede vara. Ce putem face pentru a o păstra în condiții bune mai mult timp? Există un truc, pe care l-a dezvăluit […]

Odată cu creșterea temperaturilor de afară, mâncarea nu mai ține la fel de mult. Inclusiv pâinea mucegăiește mai repede vara. Ce putem face pentru a o păstra în condiții bune mai mult timp? Există un truc, pe care l-a dezvăluit […]
Această pâine cu stafide se prepară în mănăstirile din Grecia. Este o pâine dulce, fragedă, de post. Am găsit-o într-o carte cu rețete specifice mediului monahal din Grecia. Rețeta este foarte simplă și poate fi realizată acasă cu diferite ocazii. […]
Dacă regimul pe care-l țineți nu vă permite să mâncați pâine obișnuită de grâu, încercați să o înlocuiți cu pâine de năut. În rândurile de mai jos veți găsi o rețetă simplă de pâine din năut și semințe de in, […]
Aceste turte coapte în tigaie pot înlocui pâinea obișnuită. Dar le puteți mânca și goale, deoarece sunt absolut delicioase! Sunt ideale în Postul Mare, când se mănâncă fără ulei. În varianta de mai jos, aluatul nu conține ulei. În vechime, […]
Știți cât de ușor este să faci o pâine din năut înmuiat? Dacă ai o pungă de năut în casă, încearcă rețeta de mai jos. Este foarte simplă și reușită. Pâinea obținută este densă, nutritivă și satisfăcătoare. Dacă suferi de […]
Din quinoa se pot obține rețete uimitoare, inclusiv pâine. Veganii și cei care au intoleranță la gluten pot folosi această pseudo-cereală la prepararea unor aluaturi inedite. Dacă vrei o pâine fără gluten, dar care să fie și sănătoasă, încearcă rețeta […]
Dacă ai intoleranță la gluten sau boala celiacă, poți încerca pâinea din ovăz. Aceasta se prepară dintr-o făină de ovăz fără gluten, care are o textură satisfăcătoare și o aromă plăcută. Pâinea fără gluten este recomandată și persoanelor care au […]
Știați că se poate obține o pâine reușită din leguminoase sau pseudo-cereale precum năut, linte, hrișcă sau mei? Aceste opțiuni sunt ideale pentru persoanele care au intoleranță la gluten și nu pot consuma pâinea obșinută de grâu sau alte cereale. […]
Dacă ai diabet, suferi de intoleranță la gluten sau boala celiacă, îți sugerez să încerci o versiune de pâine fără făină de grâu. Se prepară doar din 3 ingredient principale. Le poți include în meniu și dacă ții cură de […]
Pâinea din ovăz este o alternativă la pâinea din făină de grâu pentru cei care au probleme cu digerarea glutenului. Rețeta prezentată mai jos conține ovăz certificat fără gluten, astfel încât poate fi pregătită și de persoanele cu boala celiacă. […]
Dacă din oarecare motive nu aveți voie să consumați făină din grâu sau din alte cereale, vă recomand să încercați făina de năut. Aceasta nu conține gluten, nici alți alergeni. Este bogată în proteine și fibre. Poate fi folosită la […]
Neavând încă o oală de fontă, am încercat să coc pâinea cu maia în două boluri adânci din inox inoxidabil, foarte groase. Între timp mi-am luat oală de fontă și voi face probe în perioada următoare. Pâinea s-a copt bine […]
Qutab sau Kutab este denumirea unui preparat din bucătăria azeră și înseamnă „lipie umplută”. Locuitorii din Azerbaijan pregătesc aceste pliculețe umplute pentru masa de dimineață. Sunt un mic-dejun popular în țară, iar variantele de umplutură diferă de la o zonă […]
Aceasta este a doua pâine cu maia pe care am încercat să o fac. Prima a ieșit mai densă (deoarece am folosit și făină integrală), iar aceasta a crescut mai bine. Menționez că maiaua mea este făcută din făină de […]
De mult îmi doream să mănânc (să fac în casă) o pâine integrală adevărată, adică din boabe întregi și cereale 100% ecologice, nemodificate genetic, ne-erbicidate. Am comandat boabe de grâu și de secară ecologice de pe internet (cine este interesat, […]