Cum să transformi boabele de năut în Nutella – desert fără zahăr, bogat în proteine

Dacă vă place crema de ciocolată tartinabilă gen Nutella, încercați să o înlocuiți cu ceva mult mai sănătos.

Propunerea noastră este o cremă făcută din boabe de năut. Da, ați auzit bine!

Transforma boabele de naut in Nutella - desert fara zahar, bogat in proteine

Transforma boabele de naut in Nutella: 8photo / Racool studio

Creatorii de rețete vegane au descoperit numeroase moduri de a folosi năutul la prepararea de deserturi.

Crema de ciocolată din năut se face exact ca untul de arahide. Boabele de năut se prăjesc la fel ca arahidele și apoi se mixează în blender. Simplu, sănătos, natural.

Rumenirea boabelor de năut face să dispară gustul specific de leguminoase. Coacerea în cuptor le dă o aromă distinctă de nuci. Nimeni nu va ghici că ceea ce le serviți conține năut!

Crema de ciocolată din năut nu are zahăr, nici gluten, nici lactoză, nici ulei. Este bogată în proteine, slabă în grăsimi. Nu conține nuci sau alți alergeni.

Autorul rețetei de mai jos a îndulcit crema de ciocolată cu curmale. Acestea pot fi înlocuite cu miere.

Nutella din năut – rețetă

Ingrediente

  • 240 g de năut fiert
  • 6 curmale fără sâmburi
  • 55 g de pudră de cacao
  • 240 ml de apă clocotită

Mod de preparare

Pentru a face această rețetă aveți nevoie de o conservă de boabe de năut în suc propriu, de 240 g. Se găsește la Lidl și în multe alte magazine.

Scurgeți boabele de năut de apă și turnați-le într-o sită mare. Clătiți-le bine sub jet de apă rece.

Tamponați-le cu prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de apă. Puneți-le apoi în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt. Dați tava în cupt la 220 de grade Celsius.

Coaceți boabele de năut până se usucă și se rumenesc puțin. Durează circa 40 de minute.

După ce boabele de năut s-au răcorit, puneți-le în vasul unui robot de viteză mare împreună cu restul ingredientelor: curmalele, pudra de cacao și apa fierbinte.

Mixați totul foarte bine până rezultă o cremă fină, fără bucăți de năut.

Crema de năut este mult mai cremoasă și densă decât Nutella. O puteți întinde pe pâine prăjită sau pe clătite. Sau o puteți utiliza ca orice cremă de ciocolată, inclusiv la torturi.

Se păstrează într-un borcan de sticlă, în frigider. Rezistă la rece până la 5 zile.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete inedite preparate din năut:

Cel mai simplu mod să faci brânză din năut – fără agenți de închegare sau aditivi
Cum să faci maioneză din apa în care ai fiert năutul
Cum să faci iaurt din năut – o rețetă demnă de Premiul Nobel
Biscuiți sănătoși din 2 ingrediente: năut și ovăz!
Cum să faci frișcă din apa în care ai fiert năutul – o descoperire uimitoare!

Sursă articol: Epic Mint Leaves, Nutella, but much healthier – vegan recipes: https://www.youtube.com/watch?v=V5asdNp3bwE&ab_channel=EpicMintLeaves

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.