Chiftele de post din fasole și sfeclă roșie

Aceste chiftele din fasole și sfeclă sunt foarte ușor de făcut, mai ales dacă aveți fasole fiartă în casă sau fasole la conservă. Puteți folosi orice tip de fasole vă place.

Eu nu am folosit deloc ulei. Le puteți coace în air fryer sau în cuptor, pe hârtie de copt. Sfecla le dă o culoare roz inedită. Poate le va face cu ochiul și celor mici!

Chiftele de post cu sfecla si fasole

Chiftele de post cu sfecla si fasole

Dacă nu vă place sfecla, o puteți înlocui cu morcov, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, țelină sau alte legume. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de chiftele de post pe care vă recomand să le încercați: 

Chiftele din fasole și spanac – rețetă de post
Chiftele din soia – rețetă rapidă de post, la air fryer
Chiftele de năut și leurdă – super-aromate și crocante!
Chiftele cu fasole și ciuperci – la fel de gustoase ca cele din carne!

Chiftele din fasole si sfecla

Chiftele din fasole si sfecla

Chiftele de post din fasole si sfecla rosie

Chiftele de post din fasole si sfecla rosie

Chiftele din fasole si sfecla rosie

Chiftele din fasole si sfecla rosie

Chiftele de post din fasole

Chiftele de post din fasole

Chiftele din fasole si sfecla rosie

Chiftele din fasole și sfeclă roșie

Categorie Main Course, Side Dish, Snack

Ingrediente
  

  • 500 g de fasole albă fiartă
  • 1 sfeclă roșie mică
  • 50 g de fulgi de ovăz
  • 1 lingură de semințe de cânepă
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare, piper și condimente, după gust
  • semințe de susan, pentru decor

Mod preparare rețetă
 

  • Fasolea fiartă se pasează cu blenderul vertical până se fac pastă.
  • Curățați sfecla și dați-o prin răzătoarea cu găuri mici. Puneți-o peste fasole.
  • Adăgați usturoiul zdrobit sau tocat mărunt.
  • Măcinați fulgii de ovăz și semințele de cânepă prin râșnița electrică de cafea și adăugați-i în pasta de fasole.
  • Asezonați cu sare și condimente, după gust și omogenizați compoziția.
  • Umeziți palmele cu puțină apă deoarece compoziția este ușor lipicioasă. Modelați chiftelele de mărimea dorită. Eu am pus și câteva semințe de susan pe deasupra, pentru decor.
  • Le-am copt în friteuza cu aer cald (air fryer) la 170 de grade Ceslius. Le-am așezat pe o hârtie de copt pentru a nu folosi ulei. Le-am lăsat 10 minute pe o parte, apoi le-am întors și le-am lăsat încă 10 minute. Sunt gata sunt devin ușor rumene. Dacă nu aveți air fryer le puteți face în cuptor sau pe gril (pe hârtie de copt).

Notă

Aceste chiftele din fasole se pot servi cu diverse garnituri: salate, maioneză, piure, orez, sosuri etc. Sunt potrivite și ca gustare.
 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.