Budincă dulce de mălai și lapte de cocos – desert rapid, fără zahăr
Această budincă de mălai poate fi un desert rapid și hrănitor pentru adulți și copii deopotrivă. Nu conține zahăr, nici ulei, făină de grâu sau alte ingrediente.
Se prepară doar din mălai și lapte. Dacă folosiți lapte de cocos, budinca va avea un gust dulce foarte plăcut, astfel încât nu mai trebuie să adăugați zahăr.
Această budincă de mălai seamănă cu grișul fiert. Mălaiul meu a fost albicios (de la țară) și nu are un gust pregnant de mămăligă când îl fierbi.
În comerț am văzut și făină de porumb fără gluten (ex. Ldl), care este mai albă și mai fină. Ar merge bine la această rețetă.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu mălai pe care vă recomand să le încercați:
Crackers (biscuiți uscați) din mălai și semințe – mai buni decât cei din magazin!
Pâinițe din semințe și mălai (fără gluten)
Pâinici din mălai – pâinea săracului în sec. XVIII
Budincă de mălai cu stafide – rețetă de post
Budincă dulce de mălai fără zahăr
Ingrediente
- 500 ml lapte de cocos
- 100 g de mălai natural (negrisat)
Mod preparare rețetă
- Turnați laptele într-o crăticioară și puneți-o pe foc.
- Când începe să clocotească, dați focul la mic și adăugați mălaiul în fir, amestecând constant cu telul pentru a evita formarea cocoloașelor.
- Cantitatea de făină de porumb necesară poate să fie mai mică sau mai mare, în funcție de tipul de făină pe care îl folosiți. De aceea este indicat să o adăugați treptat și să vă opriți când terciul a căpătat consistența dorită.
- După ce mălaiul a fiert, se răstoarnă în boluri rotunde. Se poate servi cald, sau rece.
- După ce se răcește, mălaiul arată ca o budincă, pe care o puteți răsturna pe o farfurie (va prelua forma bolului).