Chiftele pufoase de post fără ulei – din fasole și ceapă verde
Aceste chiftele de post din fasole au ieșit foarte pufoase, datorită fulgilor de ovăz și a tărâțelor de psyllium pe care le-am adăugat în compoziției.
Eu nu am folosit deloc ulei, însă voi puteți adăuga dacă vreți. Am profitat de faptul că le pot coace în airfryer (aparat cu aer cald), unde nu este nevoie neapărată de ulei.
Chiftelele au ieșit deopotrivă dietetice și gustoase. Vă recomand să le încercați, mai ales dacă aveți deja în frigider niște fasole fiartă, sau o conservă de fasole din magazin.
Cuprins
Rețete similare
Per site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de chiftele de post, pe care vă recomand să le încercați:
Chiftele de post din boabe de porumb – fără făină, fără ulei
Chiftele dietetice din năut și spanac – fără ulei, fără prăjeală
Chiftele din fasole și spanac – rețetă de post
Chiftele de post din fasole și sfeclă roșie
Chiftele pufoase de post - din fasole și ceapă verde
Ingrediente
- 480 g de fasole fiartă
- 2 fire de ceapă verde
- 1 morcov mic
- 1 felie de țelină
- 3-4 căței de usturoi
- 2 lingurițe de tahini
- 1 linguriță de pastă de roșii
- 5-7 linguri de fulgi de ovăz măcinați (sau făină de năut)
- 2 linguri de tărâțe de psyllium
- 1 lingură de fulgi de drojdie (opțional)
- sare, curry
Mod preparare rețetă
- Pasați fasolea cu blenderul până se fac pastă.
- Puneți tărâțele de psyllium la hidratat cu câteva linguri de apă, până se fac gel. Adăugați-l peste fasole și amestecați bine.
- Adăugați morcovul și țelina date prin răzătoare, ceapa tăiată mărunt și usturoiul tocat fin.
- Puneți apoi pasta de roșii, tahini, fulgii de ovăz măcinați și fulgii de drojdie, dacă folosiți.
- Condimentați cu sare, piper, curry și ce mai vreți. Amestecați bine compoziția cu o lingură.
- Umeziți palmele cu apă și modelați chiftelele în mărimea dorită.
- Așezați chiftelele modelate pe hârtie de copt și puneți-le în aparatul cu aer cald (airfryer). Dacă nu aveți friteuză, le puteți coace în cuptor sau în tigaie.
- Eu am copt chiftelele în airfryer la 180 de grade pentru 15-20 de minute pe o parte, apoi 5-7 pe partea cealaltă.