Chiftele de post din boabe de porumb – fără făină, fără ulei
Dacă aveți în casă o cutie de boabe de porumb dulce, cum am avut eu, transformați-le în niște chiftele delicioase!
Încercați rețeta mea și veți fi încântați de rezultat. Eu nu am folosit nici făină de grâu, nici ulei.
Le-am copt în airfryer și au ieșit minunate: crocante la exterior și fragede în interior. Au un gust dulceag, datorită porumbului. În compoziție puteți pune orice legume sau verdețuri doriți.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de post făcute la airfryer, fără ulei, pe care vă recomand să le încercați:
Chiftele de post din fasole și sfeclă roșie
Chiftele dietetice din năut și spanac – fără ulei, fără prăjeală
Dovlecei pane dietetici – fără ouă, gluten sau ulei
Fursecuri de post rapide, din 3 ingrediente – fără zahăr, făină, ulei
Chiftele de post din boabe de porumb
Ingrediente
- 380 g de boabe de porumb dulce fierte
- 8-10 linguri de făină de năut
- 1 morcov mic
- 1/2 rădăcină de păstârnac
- 1/2 ardei gras verde
- 1/2 ardei kapia
- 3-4 căței de usturoi
- 1 fir de ceapă verde
- pătrunjel verrde
- sare, piper, curry după gust
Mod preparare rețetă
- Scurgeți conserva de porumb fiert într-o sită și clătiți boabele sub jet de apă rece.
- Scurgeți bine apa și puneți-le într-un bol. Introduceți blenderul vertical și pasați-le până se fac pastă, dar nu complet. Eu am lăsat și câteva boabe mai întregi.
- Curățați morcovul și păstârnacul de coajă și dați-le prin răzătoarea cu găuri mici, apoi puneți-le peste porumb.
- Spălați și tăiați ardeii fâșii mici și adăugați-le peste restul ingredientelor.
- Adăugați ceapa verde tăiată, păstrunjel și uturoiul tocate mărunt.
- Puneți condimente, după gust și amestecați totul foarte bine.
- Incorporați făina de năut și lăsați compoziția să stea 15-20 de minute.
- Luați câte 1 lingură de compoziție și modelați-o cu palmele sub forma unor bile, apoi aplatizați-le ca să arate ca niște chiftele. Le puteți face mai grosuțe sau mai subțiri, după preferință.
- Eu le-am copt în air fryer, pe hârtie de copt, la 180 de grade Celsius pentru 8-10 minute pe fiecare parte.
- Dacă nu aveți o friteuză cu aer cald, puteți coace aceste chiftele în cuptor sau pe aragaz, în tigaie, tot pe hârtie de copt.