Chiftele de post din boabe de porumb – fără făină, fără ulei

Dacă aveți în casă o cutie de boabe de porumb dulce, cum am avut eu, transformați-le în niște chiftele delicioase!

Încercați rețeta mea și veți fi încântați de rezultat. Eu nu am folosit nici făină de grâu, nici ulei. 

Chiftele de post din boabe de porumb - fără făină, fără ulei

Chiftele de post din boabe de porumb – fără făină, fără ulei

Le-am copt în airfryer și au ieșit minunate: crocante la exterior și fragede în interior. Au un gust dulceag, datorită porumbului. În compoziție puteți pune orice legume sau verdețuri doriți.

 Cumpără cartea 

100 de mancaruri de post fara ulei

100 de mancaruri de post fara ulei

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de post făcute la airfryer, fără ulei, pe care vă recomand să le încercați:

Chiftele de post din fasole și sfeclă roșie
Chiftele dietetice din năut și spanac – fără ulei, fără prăjeală
Dovlecei pane dietetici – fără ouă, gluten sau ulei
Fursecuri de post rapide, din 3 ingrediente – fără zahăr, făină, ulei

Chiftele din porumb

Chiftele din porumb

Chfitele de porumb

Chfitele de porumb

Chiftele de porumb dulce

Chiftele de porumb dulce

Chiftele din porumb de post

Chiftele din porumb de post

Chiftele din porumb fara ulei

Chiftele din porumb fara ulei

Chiftele de post din porumb

Chiftele de post din porumb

Chiftele de post din porumb reteta

Chiftele de post din porumb reteta

Chiftele din porumb de post

Chiftele de post din boabe de porumb

Categorie Main Course, Side Dish

Ingrediente
  

  • 380 g de boabe de porumb dulce fierte
  • 8-10 linguri de făină de năut
  • 1 morcov mic
  • 1/2 rădăcină de păstârnac
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei kapia
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 fir de ceapă verde
  • pătrunjel verrde
  • sare, piper, curry după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Scurgeți conserva de porumb fiert într-o sită și clătiți boabele sub jet de apă rece.
  • Scurgeți bine apa și puneți-le într-un bol. Introduceți blenderul vertical și pasați-le până se fac pastă, dar nu complet. Eu am lăsat și câteva boabe mai întregi.
  • Curățați morcovul și păstârnacul de coajă și dați-le prin răzătoarea cu găuri mici, apoi puneți-le peste porumb.
  • Spălați și tăiați ardeii fâșii mici și adăugați-le peste restul ingredientelor.
  • Adăugați ceapa verde tăiată, păstrunjel și uturoiul tocate mărunt.
  • Puneți condimente, după gust și amestecați totul foarte bine.
  • Incorporați făina de năut și lăsați compoziția să stea 15-20 de minute.
  • Luați câte 1 lingură de compoziție și modelați-o cu palmele sub forma unor bile, apoi aplatizați-le ca să arate ca niște chiftele. Le puteți face mai grosuțe sau mai subțiri, după preferință.
  • Eu le-am copt în air fryer, pe hârtie de copt, la 180 de grade Celsius pentru 8-10 minute pe fiecare parte.
  • Dacă nu aveți o friteuză cu aer cald, puteți coace aceste chiftele în cuptor sau pe aragaz, în tigaie, tot pe hârtie de copt.

Notă

Aceste chiftele din porumb sunt delicioase! Le puteți servi cu diverse salate de verdețuri, legume crude sau murături. Merg și alături de o garnitură de orez sau piure.

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.