Vara este anotimpul ideal pentru mâncăruri vegetariene, axate pe legume și verdețuri proaspete. Fasolea verde păstăi poate fi gătită în multe feluri. Mulți o preferă sub formă de salată cu maioneză și usturoi. Puteți folosi o maioneză din ou sau […]
![Fasole verde cu maioneza de post si usturoi](https://lataifas.ro/lataifas.ro/wp-content/uploads/2024/07/Fasole-verde-cu-maioneza-de-post-si-usturoi-150x150.jpg)
Vara este anotimpul ideal pentru mâncăruri vegetariene, axate pe legume și verdețuri proaspete. Fasolea verde păstăi poate fi gătită în multe feluri. Mulți o preferă sub formă de salată cu maioneză și usturoi. Puteți folosi o maioneză din ou sau […]
Aceste chiftele de post din fasole au ieșit foarte pufoase, datorită fulgilor de ovăz și a tărâțelor de psyllium pe care le-am adăugat în compoziției. Eu nu am folosit deloc ulei, însă voi puteți adăuga dacă vreți. Am profitat de […]
Dacă vă plac ciorbele acre, încercați această rețetă de borș cu cartofi și fasole păstăi. Este savuroasă, nutritivă și sățioasă, potrivită pentru perioadele de post de peste an. Această ciorbă poate fi făcută cu păstăi de fasole verde dacă nu […]
Aceste chiftele din fasole și sfeclă sunt foarte ușor de făcut, mai ales dacă aveți fasole fiartă în casă sau fasole la conservă. Puteți folosi orice tip de fasole vă place. Eu nu am folosit deloc ulei. Le puteți coace […]
Salatele pot fi transformate într-un fel principal dacă adăugăm în ele surse de proteine și grăsimi, precum leguminoase. O idee bună de salată sățioasă și hrănitoare, pe care o puteți servi la orice moment din zi, este această salată verde […]
O rețetă foarte simplă de chiftele de post puteți încerca acasă din fasole și spanac. Eu am avut niște fasole bătută în frigider în care am pus prea mult usturoi și nu puteam să o mănânc așa. M-am gândit să […]
Burgerii din fasole roșie sunt la mare căutare între vegani, dar și între cei care țin post sau urmează o dietă fără carne. Fasolea roșie – și leguminoasele în general – sunt bună de proteine. Există numeroase rețete pe internet din […]
Fasolea este unul din alimentele care pot ajuta la prevenirea diabetului și a complicațiilor acestora, precum sindromul metabolic. Fasolea conține diverși nutrienți benefici sănătății, între care saponinele. Aceste substanțe ajută la scăderea colesterolului și a glucozei din sânge. Sunt înzestrate […]
Fasolea bătută este o mâncare de post foarte bună. Este hrănitoare și satisfăcătoare. Ține de foame câteva ore bune. Poate fi prepată în diverse moduri. Eu am optat pentru o versiune mai dietetică, fără ceapă prăjită în ulei. Am folosit […]
Această salată de rucola și fasole boabe este potrivită pentru zilele de post din cursul săptămânii. Poate fi inclusă în diverse tipuri de diete sau regimuri alimentare. Nu are gluten, lactoză, ouă sau alți alergeni. Este dietetică, dar sățioasă în […]
Acest preparat este de origine libaneză și se numește „Loubieh Bzeit” și înseamnă „Fasole verde în ulei de măsline și sos de roșii”. Rețeta este foarte simplă și nu diferă aproape deloc de bucătăria noastră. Este una din cele mai […]
Fasolea boabe este una din cele mai surse de proteine vegetale. Este ideală pentru salate și ciorbe. Când vreți o masă sățioasă și rapidă, optați pentru fasolea roșie. Ce beneficii are fasolea Fasolea este deopotrivă gustoasă și hrănitoare. Conține cantități […]
Silueta „se construiește” în primul rând în bucătărie, adică prin ceea ce mănânci. Sunt importante și exercițiile fizice și antrenamentele, însă contează foarte mult ce și cât mănânci. Referindu-ne strict la dietă, calea cea mai rapidă de a pierde în […]
√ Articol bazat pe studii științifice Când ați mâncat ultima dată o porție de fasole? Acest aliment tradițional are beneficii atât de mari, încât ar trebui să îl includem săptămânal în dieta noastră. Leguminoasele conțin o serie de nutrienți esențiali […]
Dacă aveți o recoltă bogată de fasole verde anul acesta, v-ar prinde bine să cunoașteți utilitatea tecilor uscate care rămân după colectarea boabelor. La fel ca bobul de fasole, păstăile conțin o cantitate deloc neglijabilă de aminoacizi. Sunt o sursă […]