√ Articol bazat pe studii științifice Când ați mâncat ultima dată o porție de fasole? Acest aliment tradițional are beneficii atât de mari, încât ar trebui să îl includem săptămânal în dieta noastră. Leguminoasele conțin o serie de nutrienți esențiali […]
Articole despre 'fasole'
Nu aruncați păstăile uscate de la fasole – ajută în diabet, hipotiroidism, dureri de încheieturi
Dacă aveți o recoltă bogată de fasole verde anul acesta, v-ar prinde bine să cunoașteți utilitatea tecilor uscate care rămân după colectarea boabelor. La fel ca bobul de fasole, păstăile conțin o cantitate deloc neglijabilă de aminoacizi. Sunt o sursă […]
Tecile de fasole ajută în diabet, obezitate, reumatism, boli de inimă și rinichi
Tecile de fasole – verzi sau uscate – au calități care depășesc domeniul nutrițional. Prof. dr. Constantin Pârvu recomandă păstrarea tecilor goale, adică păstăile goale, uscate, pentru iarnă. Ce proprietăți au tecile de fasole Acestea au proprietăți nutritive, energizante, remineralizante, […]
Mâncare de fasole verde pentru slăbit
Fasolea verde este o alegere ideală pentru aceia dintre voi care vreți să slăbiți sau să țineți sub control greutatea corporală. La fel de benefică este pentru persoanele care au hiperglicemie sau diabet. Am găsit rețeta de mai jos pe […]
Fasole bătută cu ceapă călită și pastă de roșii – rețetă din Moldova
Fasolea bătută se mai numește în unele zone „fasole făcăluită” sau „icre de fasole”. Indiferent cum o numiți, este o delicatesă servită cu succes nu doar în perioadele de post, ci și în afara lor. Dacă o faceți cu multă […]
Icre false din fasole albă – o delicatesă între preparatele de post
Această mâncare de fasole nu este deloc falsă. Este o veritabilă delicatesă, pe care merită să o faceți măcar o dată în timpul postului. Și nu numai. Nu sunt icre în adevăratul sens al cuvântului, dar este o pastă tartinabilă […]
Fasole roșie bătută cu tahini – rețetă cu beneficii
Această rețetă de fasole roșie bătută cu tahini este preluată din bucătăria mexicană. O recomandăm în zilele de post, sau în regimul celor care nu consumă carne. Fasolea conține niveluri ridicate de proteine, fibre, minerale și vitamine. Este o sursă […]
Fasole în sos de roșii – rețetă grecească (Gigantes Plaki)
Fasolea în sos de roșii pe care v-o prezentăm este preluată din bucătăria grecească. Se numește „Gigantes Plaki” și se prepară din fasole cu bob mare. În Atena, acest preparat se servește ca aperitiv. Însă este suficient de sățioasă și […]
Mâncare de fasole în sos de roșii – rețetă libaneză
Vă propunem o mâncare de fasole în sos de roșii pe care nimeni nu o poate refuza! Rețeta este preluată din bucătăria libaneză, unde se numește „Fasolia Areeda Bil Zeit”. Cu toate că este o masă simplă, satură și ține […]
Prăjitură fără făină, din fasole roșie și ciocolată!
Cel fel de prăjitură poate fi aceasta din fasole și ciocolată, veți întreba! Deși nu este cea mai intuitivă combinație pentru un desert, vă asigurăm de reușita ei. Nu avem nici un motiv să folosim fasolea la prăjituri, însă ea […]
Ciorbă de fasole verde și roșii
Ciorba de fasole verde și roșii este o mâncare ușoară dar hrănitoare. O puteți prepara vara, când tecile de fasole sunt în sezon. Un aliment hipocaloric Tecile de fasole verde au un conținut minim de grăsimi și colesterol. 100 de […]
Ceaiul din teci de fasole verzi ajută la slăbit – cum se face cura
Pierderea în greutate poate fi realizată doar printr-un regim alimentar hipocaloric și mișcare fizică. Însă unele alimente și plante pot facilita acest efort prin proprietățile lor diuretice, depurative și laxative. Un aliment care poate avea efecte bune în curele de […]
Salată de sfeclă cu fasole boabe – o rețetă cu multe beneficii!
O salată foarte bogată în nutrienți, potrivită în vremea posturilor, este salata de sfeclă și fasole boabe. Combinația este cât se poate de reușită, atât ca textură, cât și ca aromă. Rețeta este inspirată din bucătăria rusească, unde sfecla roșie […]
Fasole bătută cu leurdă de uns pe pâine la micul-dejun!
Fasolea face o pereche excelentă cu usturoiul, de aceea rețeta de mai jos este deosebit de reușită. Dacă sunteți iubitori de paste tartinabile, încercați fasolea bătută cu leurdă. Mixate în blender, dau o cremă fină, numai bună de uns pe […]
Salată de fasole boabe, roșii și busuioc
Dacă ați rămas în pană de idei pentru meniul de post, încercați această salată de fasole boabe, roșii și busuioc. Se prepară foarte repede, este hrănitoare, sățioasă și aromată. O puteți servi în orice moment al zilei, ca atare. Salată […]