Fasole verde păstăi cu maioneză de post și usturoi
Vara este anotimpul ideal pentru mâncăruri vegetariene, axate pe legume și verdețuri proaspete. Fasolea verde păstăi poate fi gătită în multe feluri.
Mulți o preferă sub formă de salată cu maioneză și usturoi. Puteți folosi o maioneză din ou sau iaurt, sau o maioneză de post.
Eu am făcut aceste fasole păstăi cu maioneză din năut (apă de năut). Rețeta o găsiți în acest articol.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu fasole verde păstăi, pe care vă recomand să le încercați:
Mâncare de fasole verde păstăi cu sos de roșii și alune
Fasole verde cu ton – rețetă pentru slăbit, diabet, keto
Fasole verde păstăi în stil grecesc – mâncare savuroasă, ieftină
Pește la cratiță, cu fasole verde – rețetă mănăstirească
Fasole verde păstăi cu maioneză de post
Ingrediente
- 1/2 kg de fasole păstăi
- 200 g de maioneză de post
- 2-3 căței de usturoi
- sare și condimente, după gust
Mod preparare rețetă
- Dacă folosiți fasole păstăi proaspete, rupeți-le capetele și spălați-le bine, apoi puneți-o la fiert. Dacă aveți fasole păstăi congelate, puneți-le direct în cratiță pentru fiert.
- Există două variante de fierbere pentru care puteți opta: în apă sau la aburi, pentru circa 20 de minute. Dacă ați fiert fasolea în apă, va trebui să o lăsați să se scurgă bine.
- Maioneza de post se poate face din diverse ingrediente. Eu am optat pentru o maioneză din apă de năut. Rețeta o găsiți în link-ul de mai sus.
- Dacă păstăile sunt foarte lungi (cele congelate sunt de regulă tăiate), le puteți tăia în 2-3 bucăți pentru a fi mai ușor de consumat.
- Puneți păstăile de fasole într-un bol încăpător. Adăugați maioneza și usturoiul tocat mărunt sau zdrobit prin presă. Amestecați bine și gustați dacă mai este nevoie de sare sau alte condimente.
- Este bine să lăsați salata la răcit complet și apoi să o băgați în frigider pentru 4-6 ore, sau peste noapte. Veți vedea că este mai gustoasă dacă stă la rece câteva ore.