Fasole verde păstăi cu maioneză de post și usturoi

Vara este anotimpul ideal pentru mâncăruri vegetariene, axate pe legume și verdețuri proaspete. Fasolea verde păstăi poate fi gătită în multe feluri.

Mulți o preferă sub formă de salată cu maioneză și usturoi. Puteți folosi o maioneză din ou sau iaurt, sau o maioneză de post. 

Fasole verde cu maioneza de post si usturoi

Fasole verde cu maioneza de post si usturoi

Eu am făcut aceste fasole păstăi cu maioneză din năut (apă de năut). Rețeta o găsiți în acest articol.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu fasole verde păstăi, pe care vă recomand să le încercați:

Mâncare de fasole verde păstăi cu sos de roșii și alune
Fasole verde cu ton – rețetă pentru slăbit, diabet, keto
Fasole verde păstăi în stil grecesc – mâncare savuroasă, ieftină
Pește la cratiță, cu fasole verde – rețetă mănăstirească

Fasole verde cu maioneza

Fasole verde cu maioneza

Maioneza de post din apa de naut

Maioneza de post din apa de naut

Fasole cu maioneza de post

Fasole cu maioneza de post

Fasole verde păstăi cu maioneză de post

O mâncare rapidă de vară, deopotrivă gustoasă și sănătoasă. Se prepară foarte repede și place tuturor, de la mic la mare.
Categorie Main Course

Ingrediente
  

  • 1/2 kg de fasole păstăi
  • 200 g de maioneză de post
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare și condimente, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Dacă folosiți fasole păstăi proaspete, rupeți-le capetele și spălați-le bine, apoi puneți-o la fiert. Dacă aveți fasole păstăi congelate, puneți-le direct în cratiță pentru fiert.
  • Există două variante de fierbere pentru care puteți opta: în apă sau la aburi, pentru circa 20 de minute. Dacă ați fiert fasolea în apă, va trebui să o lăsați să se scurgă bine.
  • Maioneza de post se poate face din diverse ingrediente. Eu am optat pentru o maioneză din apă de năut. Rețeta o găsiți în link-ul de mai sus.
  • Dacă păstăile sunt foarte lungi (cele congelate sunt de regulă tăiate), le puteți tăia în 2-3 bucăți pentru a fi mai ușor de consumat.
  • Puneți păstăile de fasole într-un bol încăpător. Adăugați maioneza și usturoiul tocat mărunt sau zdrobit prin presă. Amestecați bine și gustați dacă mai este nevoie de sare sau alte condimente.
  • Este bine să lăsați salata la răcit complet și apoi să o băgați în frigider pentru 4-6 ore, sau peste noapte. Veți vedea că este mai gustoasă dacă stă la rece câteva ore.

Notă

Salata de păstăi și maioneză se poate servi pe felii de pâine, crackers sau felii de legume. 
Este bună ca mic-dejun, aperitiv sau fel principal, în special în zilele sau perioadele de post. 
Sursă rețetă: LaLena, Salată de fasole verde cu maioneză și usturoi: https://www.lalena.ro/reteta/1756/Salata-de-fasole-verde-cu-maioneza-si-usturoi/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.