Fasole bătută cu pătrunjel și ardei – rețetă sănătoasă (fără prăjeală)
Fasolea bătută este o mâncare de post foarte bună. Este hrănitoare și satisfăcătoare. Ține de foame câteva ore bune.
Poate fi prepată în diverse moduri. Eu am optat pentru o versiune mai dietetică, fără ceapă prăjită în ulei. Am folosit fasole albă cu bob mare, care este cărnoasă și cremoasă.
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete gustoase cu fasole pe care vă recomand să le încercați:
Salată de rucola și fasole boabe – dulce-acrișoară, hrănitoare și sățioasă!
Salată de fasole roșie cu nuci și usturoi – rețetă mănăstirească (fără ulei)
Fasole bătută cu ceapă călită și pastă de roșii – rețetă din Moldova
Chiftele de post cu spanac și fasole – făcute la cuptor
Fasole bătută cu pătrunjel și ardei
Ingrediente
- 560 g fasole albă cu bob mare fiartă
- 1 ceapă mică
- 2 căței de usturoi
- 2-3 linguri de pătrunjel verde tocat
- 1/2 ardei gras
- 2-3 linguri de ulei
- 1 linguriță de sare, condimente, după gust
Mod preparare rețetă
- Fasolea fiartă se scurge de zeamă și se pune într-un bol.
- Se curăță ceapa și usturoiul de coajă și se taie mărunt. Se pun peste fasole.
- Se adaugă uleiul și se introduce blenderul vertical. Se pasează totul foarte bine, până rezultă o pastă omogenă. Dacă vreți să obțineți o compoziție mai fină, dați fasolea prin robot.
- Adăugați sarea și mirodeniile. Eu am folosit un amestec de curry, oregano și busuioc.
- La final se pune pătrunjelul tocat mărunt și ardeiul tăiat bucățele. Se amestecă bine cu o lingură și gata.