Fasole bătută cu pătrunjel și ardei – rețetă sănătoasă (fără prăjeală)

Fasolea bătută este o mâncare de post foarte bună. Este hrănitoare și satisfăcătoare. Ține de foame câteva ore bune.

Poate fi prepată în diverse moduri. Eu am optat pentru o versiune mai dietetică, fără ceapă prăjită în ulei. Am folosit fasole albă cu bob mare, care este cărnoasă și cremoasă.

Fasole batuta fara prajeala

Fasole batuta fara prajeala

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete gustoase cu fasole pe care vă recomand să le încercați:

Salată de rucola și fasole boabe – dulce-acrișoară, hrănitoare și sățioasă!
Salată de fasole roșie cu nuci și usturoi – rețetă mănăstirească (fără ulei)
Fasole bătută cu ceapă călită și pastă de roșii – rețetă din Moldova
Chiftele de post cu spanac și fasole – făcute la cuptor

Fasole batuta fara prajeala

Fasole bătută cu pătrunjel și ardei

Postolache Ana Maria
Fasolea poate fi fiartă în apă simplă, sau cu diverse legume. Eu am folosit fasole fiartă în casă cu ceapă și morcov.
Course Appetizer, Main Course, Side Dish
Servings 4

Ingrediente
  

  • 560 g fasole albă cu bob mare fiartă
  • 1 ceapă mică
  • 2 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de pătrunjel verde tocat
  • 1/2 ardei gras
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 linguriță de sare, condimente, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Fasolea fiartă se scurge de zeamă și se pune într-un bol.
  • Se curăță ceapa și usturoiul de coajă și se taie mărunt. Se pun peste fasole.
  • Se adaugă uleiul și se introduce blenderul vertical. Se pasează totul foarte bine, până rezultă o pastă omogenă. Dacă vreți să obțineți o compoziție mai fină, dați fasolea prin robot.
  • Adăugați sarea și mirodeniile. Eu am folosit un amestec de curry, oregano și busuioc.
  • La final se pune pătrunjelul tocat mărunt și ardeiul tăiat bucățele. Se amestecă bine cu o lingură și gata.

Notă

Fasole batuta

Fasole batuta

Fasole batuta cu patrunjel si ardei

Fasole batuta cu patrunjel si ardei

Fasolea bătută se poate servi imediat, sau se păstrează la rece. Ceapa și usturoiul crude îi dau o aromă deosebită, la fel și pătrunjelul.
Dacă aveți musafiri, puneți fasolea pe un platou puțin adânc. Nivelați-o deasupra, creați un șanț și turnați puțin ulei de măsline, pentru un aspect mai elegant.
Presărați pătrunjel verde și ardei roșu pe deasupra. Va avea un impact vizual mai plăcut.
În fasolea bătută se pot adăuga și alte ingrediente, precum pastă de roșii/bulion sau roșii uscate, tahini, spanac sau alte legume și verdețuri.

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.