Cei mai mulți asociază salatele cu dietele de slăbire. Dar pe lângă faptul că ajută la controlul greutății corporale, salatele sunt foarte sănătoase și hrănitoare. Salatele ne ajută să consumăm o cantitate mai mare de alimente vegetale, crude pe zi, […]
Articole despre 'fasole'
Fasolea NEAGRĂ – mai sănătoasă decât toate tipurile de fasole
Articol scris de Ana-Maria Postolache Leguminoasele sunt cele mai bune surse de proteine și fibre dintre toate alimentele. Studiile au arătat că acestea au beneficii în două domenii majore: bolile cardiovasculare și tulburările glicemiei (diabet zaharat de tip de). Consumul […]
FASOLEA roșie – benefică în DIABET și OBEZITATE
Articol scris de Ana-Maria Postolache Pe lângă fructe și legume, nutriționiștii ne sfătuiesc să introducem mai des în dieta noastră și leguminoase: fasole, linte, năut, soia, mazăre. Motivul? Ajută la scăderea semnificativă a riscului de boli cardiace, diabet de tip […]
FASOLE bătută cu TAHINI (pastă de susan) – rețetă + beneficii
Articol scris de Ana-Maria Postolache Fasolea bătută este o mâncare tradițională românească, întâlnită în toate zonele din țară, sub diverse denumiri. Ceea ce este hummus-ul pentru arabi este fasolea bătută pentru români. Se prepară mai ales în perioadele de post, […]