Mâncare de fasole verde pentru slăbit

Fasolea verde este o alegere ideală pentru aceia dintre voi care vreți să slăbiți sau să țineți sub control greutatea corporală.

La fel de benefică este pentru persoanele care au hiperglicemie sau diabet.

Mancare de fasole verde pentru slabit

Mancare de fasole verde pentru slabit

Am găsit rețeta de mai jos pe un canal cu rețete indiene.

Însă ingredientele sunt ușor de găsit și la noi. Fasolea verde nu este deloc străină de bucătăria tradițională românească.

Cât fasolea verde este în sezon, puneți câteva pungi la congelator pentru a avea și în cursul anului.

Dacă ați rata sezonul acesta, nu vă faceți griji. Se găsește în stare congelată în toate magazinele.

Fasolea verde este delicioasă dacă o fierbeți la aburi și după aceea o căliți puțin.

Citește și – Nutriționiștii dezvăluie cel mai rapid și sănătos mod de a găti fasolea verde

Adăugați puțină ceapă sau usturoi și veți obține o mâncare delicioasă, cu puține calorii.

Autoarea rețetei prezentat mai jos a folosit și alte ingrediente care îi sporesc conținutul de proteine și fibre.

Mâncărurile care ne asigură un aport adecvat de fibre și proteine sunt hrănitoare, sățioase și totodată eficiente în curele de slăbire.

FASOLE VERDE CĂLITĂ PENTRU SLĂBIT – REȚETĂ

INGREDIENTE

• 300 g de fasole verde tânără
• 12-14 căței de usturoi
• 3 ardei iuți uscați
• ½ linguriță de boabe de piper
• 2 linguri de arahide prăjite
• 1 linguriță de sos de soia (sau 1 lingură de oțet de mere)
• 2 lingurițe de semințe de susan
• 2 lingurițe de ulei de susan
• 1 lingură de sare

MOD DE PREPARARE

Păstăile de fasole verde trebuie să fie tinere și fragede.

Spălați-le bine și rupeți-le capătul de la care au fost rupte din plantă. Desprindeți și ațele.

Celălalt capăt ascuțit se lasă.

Rupeți apoi păstăile în două sau trei, în funcție de cât de lungi sunt.

Dacă folosiți fasole păstăi congelată, săriți acest pas.

După ce le-ați spălat și le-ați ajustat dimensiunea, este indicat să le lăsați la înmuiat în apă rece câteva ore.

Acest pas este important deoarece reduce conținutul de acid fitic din păstăi. Fitații sunt anti-nutrienți care blochează sau împiedică absorbția calciului, zincului, fierului și magneziului.

După ce ați înmuiat păstăile, fierbeți-le la aburi.

Puteți folosi un va special pentru asta, sau puteți improviza un astfel de sistem.

Puneți peste fasole ½ lingură de sare și amestecați-le ușor cu un clește.

Puneți capacul. Fierbeți fasolea la abur la foc mediu timp de 6 minute.

Nu depășiți această durată dacă vreți ca păstăile să fie al dente.

Dacă le lăsați mai mult, se vor înmuia prea tare și își vor pierde textura crocantă.

Măcinați apoi celelalte ingrediente.

Puneți în râșnița electrică de cafea boabele de piper, ardeii iuți rupți și arahidele.

Măcinați-le până se mărunțesc. Nu trebuie să le transformați într-o pulbere foarte fină.

După 6 minute, scoateți fasolea cu un clește pe o farfurie.

Puneți uleiul într-o tigaie, pe foc. Când s-a încins, adăugați cățeii de usturoi tăiați mărunt.

Căliți-i până se rumenesc ușor. Adăugați apoi fasolea fiartă. Amestecați și adăugați semințele de susan.

Amestecați și adăugați restul de sare.

Puneți apoi amestecul obținut prin râșnița de cafea: piper, ardei și arahide.

Amestecați ușor. Stingeți focul și puneți sosul de soia și oțetul.

Omogenizați și gustați de sare sau alte condimente.

Mâncarea de fasole verde pentru slăbit este gata.

O puteți servi ca fel principal sau ca garnitură. Merge foarte bine cu o porție de orez, pește sau pui.

BENEFICII PĂSTĂILOR DE FASOLE VERDE 

Fasole verde beneficii

Fasole verde beneficii

Fasolea verde are foarte puține calorii și grăsimi.

Conține în schimb doze generoase de fibre, proteine, vitamine (A, C și K), calciu, magmeziu, fosfor, potasiu și antioxidanți.

Un studiu publicat în „International Journal of Science and Nutrition” a arătat că prepararea termică sporește concentrația de carotenoide din fasolea verde (beta-caroten, luteină, zeaxantină).

Dr. Michael T. Murry recomandă în „Cartea completă a sucurilor” fasolea verde în curele de slăbire.

125 de grame de fasole verde gătită la aburi are doar 44 de calorii!

Fibrele pe care le conțin asigură un grad de sațietate mai mare și mai durabil.

În plus, acestea îmbunătățesc funcția tractului gastrointestinal.

Citește și – Păstăile de fasole verde – alimente extraordinare pentru slăbit (dr. Michael Murray)

Pe lângă faptul că nu introduc multe calorii la masă, contribuie la controlul glucozei din sânge.

Fiind legume non-amidonoase, sunt ideale în dieta persoanelor cu diabet.

Potrivit cercetărilor de laborator, fasolea verde poate preveni diabetul zaharat de tip 2.

Fibrele și antioxidanții pe care le conțin (carotenoizi, flavonoizi) scad inflamația din corp.

Cercetătorii canadieni au descoperit că persoanele care consumă fasole au o greutate corporală și o tensiune arterială mai bună.

În plus, fasolea verde contribuie la scăderea colesterolului și îmbunătățirea funcției ficatului.

Calciul și vitamina K pe care le furnizează protejează oasele.

Alte beneficii asociate consumului de fasole verde sunt prevenirea cancerului, protejarea vederii, scăderea riscului de boli cardiace și întărirea oaselor.

Sunt de asemenea benefice în timpul sarcinii.

Carotenoidele din fasolea verde luptă împotriva inflamației sistemice și fortifică imunitatea.

Vitaminele B și C susțin sănătatea mentală și previn stările depresive.

BENEFICIILE CELORLALTE INGREDIENTE

Semințele de susan au un efect reglator asupra hormonilor. Au o cantitate importantă de calciu.

Sunt indicate în dieta persoanelor cu tulburări hormonale, precum ovare polichistice sau afecțiuni tiroidiene.

Uleiul de susan conține aminoacizi care crește producția de serotonină. În consecință, ajută la combaterea stresului și depresiei.

Totodată, are proprietăți antiinflamatoare. Contribuie la reglarea zahărului din sânge.

Dacă nu aveți ulei de susan, îl puteți înlocui cu alt ulei de calitate (presat la rece).

Oțetul este bogat în probiotice, cu condiția să fie natural.

Arahidele aduc un plus de proteine.

Fasolea verde poate fi gătită împreună cu alte legume hipocalorice, precum ceapă, țelină, morcov sau ardei gras.

Surse articol:

1. Skinny Recipes, Green beans stir fry for weight loss – 15 minutes healthy dinner: https://www.youtube.com/watch?v=Ib-Vatt2w7I&ab_channel=SkinnyRecipes
2. Lisa Maloney, Claudia Thompson, How to lose weight by eating green beans, Live Strong: https://www.livestrong.com/article/343932-how-to-lose-weight-by-eating-green-beans/
3. Ravi Teja Tadimalla, Madhu Sharma, 10 benefits of green beans, nutrition profile & side effects, Style Craze: https://www.stylecraze.com/articles/amazing-benefits-of-green-beans/
4. Lima GPP, Costa SM, Monaco KA, Uliana MR, Fernandez RM, Correa CR, Vianello F, Cisneros-Zevallos L, Minatel IO. Cooking processes increase bioactive compounds in organic and conventional green beans. Int J Food Sci Nutr. 2017 Dec;68(8):919-930. doi: 10.1080/09637486.2017.1324563. Epub 2017 May 15. PMID: 28502202.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.