Păstăile de fasole verde – alimente extraordinare pentru slăbit (dr. Michael Murray)

Dr. Michael T. Murray este unul din cei mai renumiți experți în nutriție și medicină naturistă din lume. A publicat peste 30 de cărți de alimentație și plante medicinale de interes actual.

Este de asemenea director de dezvoltare de produse și fondatorul unei linii de suplimente alimentare foarte bine vândute.

pastaile ajuta la slabit

pastaile ajuta la slabit

În „Cartea Completă a Sucurilor”, dr. Murray citează fasolea verde, sau păstăile, ca alimente cu rezultate bune în curele de slăbire.

Acest lucru se datorează  nutrienților care acționează în mod benefic asupra metabolismului.

Un studiu a arătat că fasolea verde și ceapa reduc semnificativ nivelul de zahăr din sânge. De altfel, tecile de fasole verde sunt recomandate de medicina populară pentru persoanele cu diabet.

Da, un mod important prin care păstăile ne pot ajuta să scădem în greutate este controlul glicemiei.

Studiile preliminare pe animale de laborator au arătat că păstăile ajută la prevenirea diabetului zaharat de tip  2.

Sunt bogate în fibre și antioxidanți (carotenoide și flavonoide) cu proprietăți antiinflamatoare. Or diabetul are la bază o inflamație cronică.

Studiile epidemiologice au relevat unele asocieri importante între consumul de leguminoase și bolile cardiovasculare sau obezitatea.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Canada, consumatorii de fasole au un aport mai mare de nutrienți, o greutate corporală mai bună și o tensiune arterială sistolică mai bună.

Dr. Murray susține că legumele cu păstăi îmbunătățesc inclusiv funcția ficatului datorită faptului că ajută la scăderea colesterolului.

Cât și cum se consumă păstăile

Doza recomandată este de 1 cană de păstăi gătite pe zi. Se pot include în dietă diferite tipuri de leguminoase: fasole pestriță, linte, mazăre, năut. 

După cum spun experții în nutriție, cel mai bun mod de preparare al păstăilor este la aburi.

Păstăile culese vara se pot păstra la congelator fără probleme. Studiile au arătat că fasolea verde își păstrează valoarea nutritivă prin congelare timp de 3-6 luni.

Este indicat ca înainte de congelare, să fierbeți păstăile la aburi 2-3 minute. După ce s-au răcit complet, se pun în pungi și se introduc în congelator.

Surse articol:
1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18845707
2. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=134
3. “Cartea Completă a Sucurilor”, Michael T. Murray
4. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=nutrientprofile&dbid=139

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.