Mâncare de fasole verde păstăi cu sos de roșii și alune
Fasolea verde păstăi este o mâncare delicioasă pe care o putem servi în perioada posturilor, sau în restul anului, ca garnitură la pește sau alte preparate gătite.
Am pus și câteva alune prăjite la final. Mi-a plăcut acest detaliu care face diferența în această rețetă, pe care l-am văzut la chef Cătălin Scărlătescu.
Combinația dintre fasolea păstăi și roșii este foarte reușită, iar adaosul de alune o face și mai atractivă, inclusiv pentru copii. Vă recomand așadar să o încercați cu proxima ocazie!
Puteți exclude sau înlocui unele legume / verdețuri folosite de mine, după preferința voastră.
Eu am optat pentru o combinație de fasole verde și galbenă, însă voi puteți alege doar un singur tip.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu fasole verde pe care vă propun să le testați:
Fasole verde păstăi în stil grecesc – mâncare savuroasă, ieftină
Fasole verde cu ton – rețetă pentru slăbit, diabet, keto
Ciorbă de fasole verde și roșii
Pește la cratiță, cu fasole verde – rețetă mănăstirească
Mâncare de fasole verde păstăi cu sos de roșii și alune
Ingredients
- 2 pungi de fasole verde păstăi (900 g)
- 1 pungă de fasole galbenă păstăi (450 g)
- 3 cepe roșii mici
- 1 morcov
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 ardei kapia
- 1 mână de spanac
- 4-5 frunze de leurdă
- 4-5 căței de usturoi
- 1 conservă (490 g) de roșii cuburi (490 g)
- 1 lingură de pastă de tomate concentrată (bulion)
- 1/2 cană de lapte de cocos gras (90%)
- 50-100 ml de apă
- 100 g de alune
- sare și piper, după gust
- 4-5 linguri de ulei
- mirodenii: frunze de dafin, curry
Instructions
- Curățați toate legumele de coajă, spălați-le și tăiați-le după preferință. Eu am tăiat ceapa solzișori, morcovul și păstârnacul le-am dat pe răzătoare, ardeiul kapia l-am tăiat fâșii, iar verdețurile mărunt.
- Puneți uleiul la încins și adăugați condimentele. Lăsați-le 1-2 minute, apoi adăugați ceapa tăiată solzișori și 1 linguriță de sare.
- Când ceapa a devenit transparentă, adăugați rădăcinoasele și apoi ardeiul kapia.
- Căliți-le câteva minute, apoi puneți bulionul.
- Adăugați fasolea și amestecați. Eu am folosit fasole verde tăiată congelată, la pungă.
- Căliți fasolea câteva minute, apoi puneți puțină apă și lăsați la fiert circa 20 de minute. Dacă vă place mai scăzută, nu puneți multă apă, deoarece fasolea congelată va lăsa apă pe măsură ce fierbe.
- Adăugați apoi spanacul și leurda, conserva de roșii și laptele de cocos. Puneți și sare, cât mai este necesar.
- Amestecați bine și lăsați mâncarea încă 10 minute, sau până când fasolea este fiartă bine.
- Cât fierbe mâncarea, prăjiți alunele câteva minute, până se rumenesc ușor. Stați lângă ele și amestecați continuu, să nu le ardeți. După ce le-ați prăjit, tocați-le cu cuțitul bucăți mai mici.
- După ce ați oprit focul la mâncarea de fasole, adăugați usturoiul și alunele.