Prăjitură fără făină, din fasole roșie și ciocolată!

Cel fel de prăjitură poate fi aceasta din fasole și ciocolată, veți întreba!

Deși nu este cea mai intuitivă combinație pentru un desert, vă asigurăm de reușita ei.

Prajitura fara faina din fasole rosie si ciocolata

Imagine cu titlu sugestiv – Prajitura din fasole rosie si ciocolata: Marco Verch Professional Photographer

Nu avem nici un motiv să folosim fasolea la prăjituri, însă ea poate înlocui cu succes făina.

De aceea, această prăjitură fără făină cu fasole roșie și ciocolată este recomandată în mod special persoanelor care suferă de boala celiacă sau au intoleranță la gluten.

Totodată, poate fi un desert potrivit și pentru cei care țin regim de slăbit.

Asta deoarece are puțin zahăr și grăsimi. Este bogată în proteine și fibre și oferă sațietate mult timp.

Puteți reduce cantitatea de ulei la 1 lingură. De asemenea, se poate renunța la lapte.

Prăjitură din fasole roșie și ciocolată, fără făină – rețetă

Ingrediente

  • 250 g de fasole roșie fiartă
  • 200 g de ciocolată neagră
  • 3 ouă
  • 3 linguri de lapte
  • 60 g de zahăr brun
  • 3 linguri de ulei
  • ½ linguriță de praf de copt
  • vanilie

Mod de preparare

Pregătiți mai întâi tava sau forma în care veți coace prăjitura.

La aceste ingrediente, autoarea a folosit un inel culinar cu diametrul de 20 cm.

Puteți folosi fasole roșie la conservă, gata fiartă, sau fasole uscată, pe care trebuie să o fierbeți în apă.

Cea la conservă trebuie clătită cu apă curată.

Se pune fasolea într-un bol încăpător. Adăugați laptele, uleiul și zahăr.

Introduceți blenderul vertical și pasați fasolea până se transformă într-o pastă fină.

Nu trebuie să mai rămână deloc bucăți de fasole.

Adăugați apoi praful de copt și esența sau extractul de vanilie și omogenizați.

Rupeți ciocolata bucăți și topiți-o la bain-marie, sau în cuptorul cu microunde (1 minut). Aveți grijă să nu o ardeți. Amestecați în ea periodic.

Când s-a topit complet, incorporați-o în compoziția cu fasole de mai sus.

Adăugați apoi câte un ou, amestecând cu telul până la deplina incorporare.

Când compoziția este gata, turnați-o în tavă/formă.

Dați-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 25 de minute.

Se crapă deasupra, deoarece nu are făină.

Trebuie să așteptați să se răcească de tot înainte de a o tăia.

Are un gust bogat, ciocolătos. Este moale, fragedă și umedă la interior.

Pentru că este o prăjitură atât de reușită, în ciuda ingreidentelor, nu le spuneți invitaților că este făcută din fasole roșie.

Fie nu vor crede, fie nu se vor arăta foarte dornici să o deguste. Dezvăluiți ingredientul secret după masă. Reteța va fi atunci mult mai surprinzătoare și va atrage multe comentarii pozitive.

Știați că puteți face deserturi chiar și din nău? Încercați această rețetă — Tort de post cu cremă din năut

Vă recomandăm să citiți și despre beneficiile fasolei roșii.

Rețete pe aceeași temă

Tartă din urdă și cacao, fără făină – desert italian „Ricotta dolce”

Budincă din brânză dulce și orez, fără făină 

Chec dietetic, din orez crud, fără făină

Prăjitură fără făină și fără zahăr

Sursă articol: Amestecați fasole roșie și ciocolată, Dans la Cuisine de Sou: https://www.youtube.com/watch?v=0Z7L5mE92o8&ab_channel=DansLaCuisinedeSou

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.