Icre false din fasole albă – o delicatesă între preparatele de post

Această mâncare de fasole nu este deloc falsă. Este o veritabilă delicatesă, pe care merită să o faceți măcar o dată în timpul postului. Și nu numai.

Nu sunt icre în adevăratul sens al cuvântului, dar este o pastă tartinabilă cu un gust pe măsură.

Icre false din fasole alba - o delicatesa intre preparatele de post

Imagine cu titlu sugestiv – icre false din fasole: jules

Icrele false de fasole se numesc așa deoarece preparatul se face precum icrele, dar gustul este 100% de fasole.

Culoarea și aspectul sunt de asemenea oarecum asemănătoare.

Rețeta este atât de ușoară încât oricine o poate pregăti. Mai ales dacă aveți fasole gata fiartă.

Puteți găsi în magazine fasole la conservă sau la borcan. Asigurați-vă că este un produs de calitate, pe care merită să dai banii.

Dacă sunteți ceva mai gospodină și aveți deja ceva experiență în bucătărie, fierbeți singure fasolea.

Aveți posibilitatea să folosiți o fasole bună, naturală, cu bobul cărnos.

Trebuie să o lăsați la înmuiat 24 de ore, apoi să o fierbeți în 3-4 ape.

Chiar dacă durează mai mult, rezultatul merită tot efortul.

Icre false din fasole albă – rețetă

Ingrediente

  • 600 g de fasole fiartă
  • 1 ceapă potrivită
  • 120-150 ml de ulei
  • 1-2 linguri de suc de lămâie
  • 1 – ½ linguriță de sare
  • ½ linguriță de piper

Mod de preparare

Având fasolea deja fiartă, nu trebuie decât să tocați ceapa mărunt-mărunt. Trebuie să fie cât mai fină posibil.

Puneți boabele de fasole într-un bol încăpător, scurse de apă.

Adăugați sarea, piperul și uleiul.

Introduceți blenderul vertical în bol și pasați fasolea până se face pastă.

Adăugați 1-2 linguri de zeamă de lămâie.

Continuați mixarea până obțineți o cremă cât se poate de fină.

La final se adaugă ceapa. Amestecați bine, cu o lingură.

Gustați de sare și de acru. Dacă mai trebuie, mai adăugați suc de lămâie.

Nu vă rămâne decât să savurați această pastă delicioasă.

Se poate întinde pe pâine proaspătă sau prăjită.

Se poate înmuia în ea cu lipie.

O puteți asezona cu roșii tocate sau alte legume.

Rețete similare

Fasole bătută cu ardei copți – rețetă de post

Fasole bătută cu leurdă de uns pe pâine la micul-dejun!

Fasole bătută cu tahini (pastă de susan) – rețetă + beneficii

Fasole bătută cu țelină

Beneficiile consumului de fasole

Nu vă rezervați doar la zilele de post pentru a face icre false din fasole albă.

Sunt absolut minunate! Puteți folosi și fasole roșie, pestriță sau alte soiuri.

Fasolea este ieftină, hrănitoare și sățioasă.

Conține proteine de calitate și fibre.

Este bogată în fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu și acid folic.

În compoziția ei se găsesc de asemenea doze mai mici de zinc, cupru, mangan, seleniu, vitamine din grupul B și vitamina K.

Studiile au asociat consumul de fasole cu o dietă mai sănătoasă. Și totodată cu o grăsime corporală mai mică.

Un studiu a arătat că dietele bogate în fibre (inclusiv fasole) reduc senzația de foame și ajută la pierderea în greutate.

Leguminoasele sunt asociate și cu un risc mai mic de boli cardiovasculare și diabet de tip 2.

Acestea ajută la scăderea colesterolului.

Surse articol:

1. Kris Gunnars, Beans 101: Cheap, nutritious and super healthy, Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/beans-101#heart-health
2. Rețetă preluată din: Șef Paul Constantin, Icre false de fasole (de vis): https://www.youtube.com/watch?v=DxBSjGMnxVo&ab_channel=%C8%98efPaulConstantin

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.