Borș de cartofi și fasole galbenă (păstăi)

Dacă vă plac ciorbele acre, încercați această rețetă de borș cu cartofi și fasole păstăi. Este savuroasă, nutritivă și sățioasă, potrivită pentru perioadele de post de peste an.

Această ciorbă poate fi făcută cu păstăi de fasole verde dacă nu aveți sau nu vă place cea galbenă. 

Bors de post cu cartofi si fasole galbena pastai

Bors de post cu cartofi si fasole galbena pastai

De asemenea, puteți schimba legumele folosite, după preferință. Cred că ar merge și niște sfeclă roșie!

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de ciorbe sau borș de post pe care vă recomand să le încercați:

Borș de sfeclă cu urzici – o explozie de vitamine în farfurie
Borș de ștevie cu cartofi, de post – după rețeta veche a bunicii
Borș cu sfeclă și lobodă ca în Moldova (cu un ingredient secret)
Borș de primăvară remineralizant și vitaminizant (rețetă + beneficii)

Bors de cartofi cu fasole verde

Bors de cartofi cu fasole verde

Bors de post din cartofi si pastai

Bors de post din cartofi si pastai

Bors de cartofi si fasole verde

Bors de cartofi si fasole verde

Borș de cartofi cu fasole galbenă - rețetă

Categorie Soup

Ingrediente
  

  • 4 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 200 g de păstăi de fasole galbenă
  • 1 ceapă
  • 2-3 roșii sau pastă de tomate / bulion
  • 1 ceșcuță de borș acru (sau zeama de la 1/2 lămâie)
  • 2-3 căței de usturoi (opțional)
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2-3 litri de apă
  • sare și condimente, după gust
  • pătrunjel verde

Mod preparare rețetă
 

  • Curățați legumele de coajă, spălați-le și tăiați-le cubulețe mici.
  • Decojiți ceapa și usturoiul. Tocați-le mărunt și căliți-le în puțin ulei, direct în cratița în care preparați ciorba.
  • Când ceapa a devenit transparentă, adăugați legumele cubulețe (fără cartofi) și amestecați.
  • După 3-5 minute, turnați apa și adăugați păstăile de fasole tăiate în două sau în trei, după cât de mari vreți să fie.
  • Puneți capacul și lăsați ciorba să fiarbă la foc mic un sfert de oră.
  • Adăugați apoi cartofii și fierbeți jumătate de oră.
  • Puneți roșiile tocate sau bulionul și amestecați.
  • Adăugați sare și acriți cu borș, după gust.
  • Lăsați ciorba să fiarbă încă 2-5 minute, apoi opriți focul.
  • Presărați deasupra pătrunjelul tocat mărunt.
  • Lăsați ciorba să mai stea sub capac la infuzat câteva minute, apoi se poate servi.

Notă

Sursă rețetă: Rețeta de Azi, Ciorbă de cartofi și fasole verde: https://www.retetadeazi.ro/supe_ciorbe/ciorba-de-cartofi-si-fasole-verde

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.