Dacă aveți pește proaspăt – pescuit de voi, primit de la cineva sau cumpărat din pescării, nu aruncați capurile. Capul de pește are destulă carne, care este chiar gustoasă. Ea poate fi folosită la preparea de ciorbe acre, la răcituri […]

Dacă aveți pește proaspăt – pescuit de voi, primit de la cineva sau cumpărat din pescării, nu aruncați capurile. Capul de pește are destulă carne, care este chiar gustoasă. Ea poate fi folosită la preparea de ciorbe acre, la răcituri […]
Dacă vă plac ciorbele acre, încercați această rețetă de borș cu cartofi și fasole păstăi. Este savuroasă, nutritivă și sățioasă, potrivită pentru perioadele de post de peste an. Această ciorbă poate fi făcută cu păstăi de fasole verde dacă nu […]
Dintre mâncărurile cu urzici care au o tradiție frumoasă la noi face parte și borșul de sfeclă cu urzici. Această rețetă se regăsește de asemenea în bucătăria rusă și ucraineană. Urzicile sunt adevărate vitamine la schimbarea de anotimp. Urzicile – […]
Borșul crud este una din cele mai sănătoase lichide pe care le putem consuma în fiecare zi. Are deopotrivă valoare nutrițională și curativă. Pentru a ne bucura din plin de beneficiile pe care această licoare le oferă este obligatoriu să […]
Suferi de anemie, oboseală, diabet, hipertensiune arterială sau afecțiuni respiratorii? O cură cu borș de tărâțe ți-ar prinde bine! Această licoare pur românească este considerat un tonic natural și un remediu simplu pentru varii probleme de sănătate. Tărâțele și procesul […]
Borșul de tărâțe este un aliment de leac. Colecția de nutrienți pe care o conține hrănește, curăță și vindecă organismul. Ce bine ar fi dacă tinerii ar consuma borș în locul sucurilor și băuturilor pline de chimicale din magazine care […]
Cura cu borș de putină ne poate aduce nenumărate beneficii sănătății. Unul din ele este foarte important – nu doar pentru digestie, ci și pentru imunitate. Este vorba despre îmbunătățirea florei intestinale. Borșul de putină, sau borșul de tărâțe, poate […]
Borșul acru de tărâțe se bucură în continuare de o popularitate crescută în rândul familiilor care gătesc în casă. La utilitatea sa incontestabilă în gospodărie se adaugă valoarea sa nutrițională și terapeutică uriașă. Borșul de tărâțe poate fi considerat un […]
Cine nu a mâncat vreodată borș sau ciorbă de ștevie cu cartofi? Această minunată mâncare de buruieni este o delicatesă în vremea Postului Mare. Verdețurile abundă în preajma sărbătorilor Pascale, de aceea gospodinele le include în aproape toate mâncăruri de […]
Borșul de tărâțe este mai mult decât un agent de acrire pentru ciorbe. Este o licoare foarte hrănitoare și sănătoasă. Mulți au descoperit că le face bine dacă îl bea ca atare. Are numeroase beneficii, ajutând inclusiv la scăderea în […]
Fără îndoială, borșul românesc este foarte bun și sănătos. Însă nu strică să cunoaștem și câteva rețete străine, de la vecini. De pildă, îți propunem să încerci borșul ucrainean tradițional. Este savuros și ideal pentru început de toamnă. Rețete similare […]
Borșul crud de tărâțe este renumit în medicina populară ca un remediu eficient pentru purificarea ficatului și a sângelui și fortifierea întregului organism. Adaosul de sfeclă roșie face această licoare mult mai bogată în nutrienți și proprietăți terapeutice. Este îndeosebi […]
Tărâțele de grâu, ingredientul-cheie al borșului crud, sunt un aliment excepțional, care furnizează organismului o bogăție de nutrienți, și un medicament natural veritabil. La fel ca în cazul multor fructe și legume, coaja conține cantități mult mai mari de substanțe […]
Borșul este un preparat tradițional cu o valoare terapeutică excepțională, obținut prin fermentarea tărâțelor de grâu. Această licoare probiotică este considerată un aliment funcțional, deoarece procesul de fermentare face nutrienții din tărâțe mult mai bioactivi. O doză generoasă de vitamine […]
Produs specific bucătăriei românești, borșul de tărâțe are efecte terapeutice deosebite. Ajută la calmarea durerilor de ficat, reglarea nivelului glicemiei și digestiei fiind doar câteva din generoasa listă de beneficii ale produsului natural. Borșul are la bază procesul de fermentație […]