Dacă aveți pește proaspăt – pescuit de voi, primit de la cineva sau cumpărat din pescării, nu aruncați capurile. Capul de pește are destulă carne, care este chiar gustoasă. Ea poate fi folosită la preparea de ciorbe acre, la răcituri […]
Articole despre 'borș'
Borș de cartofi și fasole galbenă (păstăi)
Dacă vă plac ciorbele acre, încercați această rețetă de borș cu cartofi și fasole păstăi. Este savuroasă, nutritivă și sățioasă, potrivită pentru perioadele de post de peste an. Această ciorbă poate fi făcută cu păstăi de fasole verde dacă nu […]
Borș de sfeclă cu urzici – o explozie de vitamine în farfurie
Dintre mâncărurile cu urzici care au o tradiție frumoasă la noi face parte și borșul de sfeclă cu urzici. Această rețetă se regăsește de asemenea în bucătăria rusă și ucraineană. Urzicile sunt adevărate vitamine la schimbarea de anotimp. Urzicile – […]
Borșul crud – sursă naturală de Bifidobacterii
Borșul crud este una din cele mai sănătoase lichide pe care le putem consuma în fiecare zi. Are deopotrivă valoare nutrițională și curativă. Pentru a ne bucura din plin de beneficiile pe care această licoare le oferă este obligatoriu să […]
Borșul reglează digestia, glicemia, colesterolul, tensiunea arterială
Suferi de anemie, oboseală, diabet, hipertensiune arterială sau afecțiuni respiratorii? O cură cu borș de tărâțe ți-ar prinde bine! Această licoare pur românească este considerat un tonic natural și un remediu simplu pentru varii probleme de sănătate. Tărâțele și procesul […]
Borșul de tărâțe – complex de vitamine B, energizant și băutură de leac
Borșul de tărâțe este un aliment de leac. Colecția de nutrienți pe care o conține hrănește, curăță și vindecă organismul. Ce bine ar fi dacă tinerii ar consuma borș în locul sucurilor și băuturilor pline de chimicale din magazine care […]
Bea borș de putină! – te ajută să îți crești imunitatea și să refaci flora intestinală
Cura cu borș de putină ne poate aduce nenumărate beneficii sănătății. Unul din ele este foarte important – nu doar pentru digestie, ci și pentru imunitate. Este vorba despre îmbunătățirea florei intestinale. Borșul de putină, sau borșul de tărâțe, poate […]
Oboseală cronică, hipertensiune, colesterol mare? Faceți o cură cu borș acru!
Borșul acru de tărâțe se bucură în continuare de o popularitate crescută în rândul familiilor care gătesc în casă. La utilitatea sa incontestabilă în gospodărie se adaugă valoarea sa nutrițională și terapeutică uriașă. Borșul de tărâțe poate fi considerat un […]
Borș de ștevie cu cartofi, de post – după rețeta veche a bunicii
Cine nu a mâncat vreodată borș sau ciorbă de ștevie cu cartofi? Această minunată mâncare de buruieni este o delicatesă în vremea Postului Mare. Verdețurile abundă în preajma sărbătorilor Pascale, de aceea gospodinele le include în aproape toate mâncăruri de […]
Cura de slăbit cu borș de tărâțe – slăbești rapid, fără efecte secundare
Borșul de tărâțe este mai mult decât un agent de acrire pentru ciorbe. Este o licoare foarte hrănitoare și sănătoasă. Mulți au descoperit că le face bine dacă îl bea ca atare. Are numeroase beneficii, ajutând inclusiv la scăderea în […]
Cum se face borșul ucrainean tradițional (cu sfeclă)
Fără îndoială, borșul românesc este foarte bun și sănătos. Însă nu strică să cunoaștem și câteva rețete străine, de la vecini. De pildă, îți propunem să încerci borșul ucrainean tradițional. Este savuros și ideal pentru început de toamnă. Rețete similare […]
Borșul crud de SFECLĂ roșie curăță corpul, întărește și regenerează (rețetă)
Borșul crud de tărâțe este renumit în medicina populară ca un remediu eficient pentru purificarea ficatului și a sângelui și fortifierea întregului organism. Adaosul de sfeclă roșie face această licoare mult mai bogată în nutrienți și proprietăți terapeutice. Este îndeosebi […]
Beneficiile curei cu BORȘ crud și MIERE
Tărâțele de grâu, ingredientul-cheie al borșului crud, sunt un aliment excepțional, care furnizează organismului o bogăție de nutrienți, și un medicament natural veritabil. La fel ca în cazul multor fructe și legume, coaja conține cantități mult mai mari de substanțe […]
BORȘUL crud de tărâțe – purificator, energizant, plin de vitamine B, minerale și probiotice
Borșul este un preparat tradițional cu o valoare terapeutică excepțională, obținut prin fermentarea tărâțelor de grâu. Această licoare probiotică este considerată un aliment funcțional, deoarece procesul de fermentare face nutrienții din tărâțe mult mai bioactivi. O doză generoasă de vitamine […]
Remedii cu borș făcut în casă – diabet, boli reumatice și hepatice
Produs specific bucătăriei românești, borșul de tărâțe are efecte terapeutice deosebite. Ajută la calmarea durerilor de ficat, reglarea nivelului glicemiei și digestiei fiind doar câteva din generoasa listă de beneficii ale produsului natural. Borșul are la bază procesul de fermentație […]