Plăcintă din morcov și brânză, fără făină și ulei – diabet, cură de slăbire

Această plăcintă din morcov și brânză nu conține făină. Poate fi inclusă în dieta diabeticilor, în dieta fără gluten și în curele de slăbire.

Are un conținut bogat în proteine, grăsimi și fibre.

Plăcintă din morcov și brânză, fără făină și ulei - diabet, cură de slăbire

Plăcintă din morcov și brânză, fără făină și ulei – diabet, cură de slăbire

Poate fi un mic-dejun sau un prânz sănătos și sățios. Am văzut această rețetă pe Instagram și am fost tentată să o încerc, mai ales pentru că nu conține făină și se face foarte rapid.

Sincer, am fost impresionată de rezulat. Plăcinta este un adevărat deliciu! Vă recomand să o încercați, cu toată încrederea.

În cazul în care nu vă place morcovul, îl puteți înlocui cu altă legumă (țelină, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, broccoli, dovlecel). 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete pentru diabet, keto, cură de slăbire, cu un conținut redus de carbohidrați:

Spanac cremos cu smântână și brânză, slab în carbohidrați – dieta keto, diabet
Fasole verde cu ton – rețetă pentru slăbit, diabet, keto
Clătite din brânză de vaci, fără zahăr și făină – 1 g de carbohidrați (keto, diabet)

Placinta cu morcov si branza

Placinta cu morcov si branza

Placinta cu morcov, branza si iaurt

Placinta cu morcov, branza si iaurt

Placinta cu morcov, iaurt si branza

Placinta cu morcov, iaurt si branza

Placinta cu morcov, fara faina

Placinta cu morcov, fara faina

Placinta morcov si branza

Placinta morcov si branza

Plăcintă din morcov și brânză, fără făină și ulei - diabet, cură de slăbire

Plăcintă cu morcov și brânză, fără făină

Categorie Breakfast, Main Course
Servings 1

Ingrediente
  

  • 1 ou
  • 1 morcov
  • 50 g de lapte, iaurt sau cremă de brânză
  • 1/4 linguriță de praf de copt
  • 4-6 felii de brânză tare (caș, telemea, cașcaval)
  • 1/2 linguriță de condimente (oregano, busuioc, curry)

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți oul într-un bol și bateți-l cu furculița până se face spumă.
  • Adăugați laptele, condimentele și puțină sare și omogenizați.
  • Curățați morcovul de coajă și dați-l prin răzătoarea cu găuri mici, peste restul ingredientelor. Amestecați bine
  • Pregătiți vasul în care veți coace plăcinta. Acesta poate fi un bol de ceramică (ex. Ramekin), de sticlă sau alt material termoreizent. Eu am folosit un bol mic de ceramică. Ungeți vasul pe fund și pe pereți cu puțin unt sau ulei.
  • Turnați un sfert din compoziție în vas. Acoperiți cu un strat de felii de brânză. Turnați iarăși compoziției și puneți iarăși brânză. Ultimul strat este din felii de brânză.
  • Presărați deasupra puține mirodenii (busioc, oregano, curry) și dați vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 25 de minute, sau în friteuza cu aer cald.
  • După ce scoateți vasul din cuptor, lăsați plăcinta să se răcorească puțin, apoi o puteți răsturna pe o farfurie.

Notă

Această plăcintă de morcovi și brânză este delicioasă caldă, dar poate fi servită și rece. 
Din ingredientele date iese o singură porție, pe care o puteți consuma odată. Dacă totuși vă rămâne, păstrați-o în frigider într-o caserolă și reîncălziți-o se în momentul servirii. Pentru două persoane, dublați cantitatea fiecărui ingredient din rețetă.
Eu am înlocuit cantitatea de lapte din rețetă cu ce am avut prin frigider (perluțe de brânză cu smântână și puțin iaurt). Puteți folosi oricare din aceste ingrediente. Plăcinta va ieși la fel de bună!
Fiindcă am pregătit doar o porție, am ales să coc compoziția la air-fryer (friteuza cu aer cald). Se coace foarte bine și se rumenește puțin deasupra. În circa 10-15 minute este gata, depinde de temperatura setată.
Sursă rețetă: Keosencillias: https://www.instagram.com/p/C3dcfdmuKgd/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.