Batoane din banane și nucă de cocos – fără zahăr, făină, ulei

În urmă cu ceva timp am făcut niște biluțe din banane și nucă de cocos care au avut parte de multe aprecieri. 

Din aceeași compoziție se pot face și batoane, coapte în cuptor. Biluțele nu le-am gătit, au fost bune așa, crude.

Batoane din cocos si banana

Batoane din cocos si banana

Aceste batoane sunt mai solide și mai uscate. Eu le-am pus la air fryer (friteuza cu aer cald). Dacă nu aveți un aparat cu aer cald, le puteți coace în cuptor câteva minute.

Nu le lăsați prea mult. Ideea este să se usuce puțin și să devine rumene deasupra. 

Batoanele sunt dulci, aromate și texturate. Nu conțin zahăr sau alți îndulcitori sintetici sau procesați. Nu au nici măcar făină sau ulei.

Le pot consuma adulții și copiii deopotrivă, chiar și cei care suferă de intoleranță la gluten, lactoză sau la ouă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare pe care vă recomand să le încercați:

Prăjitură din banane, cacao și cocos – fără zahăr, gluten, ouă sau lactoză
Biscuiți din 2 ingrediente: banane și fulgi de cocos
Biluțe din biscuiți, banane și nucă de cocos
Salată de banane, portocale și nucă de cocos – un deliciu natural și sănătos

Batoane din banane, nuci si cocos

Batoane din banane, nuci si cocos

Batoane din cocos si banane

Batoane din cocos si banane

Batoane din cocos, banane si nuci

Batoane din cocos, banane si nuci

Batoane din fulgi de cocos si banane

Batoane din fulgi de cocos si banane

Batoane din cocos, banane si nuci

Batoane din banane și nucă de cocos - rețetă

Categorie Dessert, Snack

Ingrediente
  

  • 1 1/2 banane coapte
  • 100 g de fulgi de cocos
  • 20 g de miez de nucă
  • 1-2 lingurițe de cacao sau pudră de roșcove
  • 1 linguriță de esență de rom

Mod preparare rețetă
 

  • Curățați bananele de coajă și pasați-le cu furculița până rezultă un piure. Puteți folosi blenderul vertical dacă vreți să obțineți o pastă mai fină.
  • Tocați miezul de nucă grosier cu un cuțit și puneți-l peste bananele pasate.
  • Adăugați pudra de cacao sau roșcove, fulgii de cocos și esența de rom.
  • Amestecați totul foarte bine cu o lingură, până se incorporează ingredientele uscate.
  • Compoziția trebuie să fie suficient de groasă încât să își țină forma. Mai puneți fulgi de cocos dacă este prea moale (depinde de banane).
  • Modelați compoziția sub forma unor batoane, cu degetele.
  • Eu le-am așezat în vasul friteuzei, pe o hârtie de copt. Le-am pus la 180 de grade Celsius pentru circa 10 minute pe fiecare parte. Stați cu ochii pe ele să nu le ardeți.
  • Se lasă la răcit, apoi se pot servi.

er cald în casă, le puteți coace în cuptor. Ideea este să se usuce puțin și să prindă o crustă crocantă.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.