Clicky

Salată de BANANE, PORTOCALE și COCOS – simplă ca bună-ziua!

Nimic nu este mai sănătos decât o salată de fructe sau legume. Organismul nostru se simte cel mai bine atunci când îl alimentăm cu hrană vie.

În perioada posturilor putem prepara salate nu doar din verdețuri și legume, ci și din fructe. Acestea constituie o sursă bogată de vitamine și fibre. Deși sunt o hrană ușoară, salatele sunt deosebit de nutritive și revitalizante.

Salată de Banane, Portocale și Nucă de Cocos

Rețeta pe care v-o propunem este una simplă dar interesantă, datorită adaosului de cocos. Puteți încerca diferite combinații, după fructele pe care le aveți în casă.

Salata aceasta poate fi consumată în orice moment al zilei, dar mai ales dimineața și seara. Dacă îi adăugați și câteva linguri de semințe sau nuci, veți obține un mic-dejun mult mai sățios.

Nuca de cocos oferă de asemenea sațietate, datorită grăsimilor pe care le conține.

Salată de banane, portocale și cocos – rețetă

Ingrediente

• 2 banane
• 2 portocale (sau mandarine, clementine, grepfrut)
• 2 linguri de cocos proaspăt ras
• 2 linguri de semințe, nuci, migdale etc

Preparare

Decojiți bananele și portocalele și tăiați-le cubulețe, sau felii, după preferință. Dacă nu mai găsiți fructe citrice, folosiți ananas, sau pară, piersici sau alte fructe.

Adăugați fulgii de cocos. Ideal ar fi să folosiți miezul de la o nucă de cocos cumpărată din magazin, dat pe răzătoare sau chiar tăiat cubulețe, sau fulgi de cocos de la magazinele naturiste.

Fulgii cumpărați din magazine sunt de regulă foarte uscați și îndulciți.

Se mai pot adăuga și fructe uscate, precum stafide, merișoare, afine uscate, sâmburi de migdale sau de caise, nuci, alune etc. Stropiți totul cu puțin suc de lămâie și amestecați ușor.

Consumați salata imediat, iar restul păstrați într-o caserolă la frigider.

O porție din această salată ne poate oferi cantități mari de vitamina C (99% din doza zilnică recomandată), fibre (25%) și potasiu (14%).

__________________________________________________________________________________________________

Bibliografie: The World’s Healthiest Foods, Orange and Coconut Treat: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=recipe&dbid=185

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *