Biscuiți din 2 ingrediente: banane și fulgi de cocos

Biscuiții din 2 ingrediente pe care vi-i prezentăm mai jos sunt total atipici față de rețetele clasice.

Nu conțin deloc făină, nici zahăr, nici ulei, nici ouă sau lactate.

Biscuiti din 2 ingrediente - banane si fulgi de cocos

Imagine cu titlu sugestiv: Biscuiti din nuca de cocos: tannaz

Dar din ce se fac? Din banane și nucă de cocos deshidratată. O combinație inedită și reușită.

Cât zahăr conțin bananele

Bananele au un potențial fabulos în ceea ce privește prepararea de deserturi fără zahăr rafinat.

Aceste fructe au un conținut moderat de zahăr natural, la care diabeticii trebuie să fie atenți.

100 de grame de banane au 12 g de zahăr sau circa 3 lingurițe de zahăr.

Folosind acest calcul, putem spune că biscuiții prezentați mai jos au 3 linguri de zahăr natural.

În ceea ce privește caloriile, 100 de grame de banane au aproape 90 de kilocalorii.

Biscuiți din banane și nucă de cocos – rețetă

Ingrediente

  • 2 banane mari (300 g)
  • 100 g de nucă de cocos uscată

Mod de preparare

Decojiți bananele și pasați-le cu un blender manual. Sau le puteți mixa într-un mini-robot de bucătărie cu lama S.

Procesați-le câteva secunde, până se fac piure.

Transferați pasta într-un bol. Adăugați fulgii de nucă de cocos treptat.

Amestecați cu o paletă până rezultă o compoziție legată.

Ungeți tava cuptorului cu puțin ulei și așterneți o hârtie de copt.

Aluatul biscuiților fiind moale, va trebui să folosiți o formă pentru a modela biscuiții.

Aveți nevoie de un inel culinar mic sau de un tub rotund.

Puneți câte 1-2 linguri de compoziție în inel și nivelați cu dosul lingurii. Ridicați inelul și veți obține un biscuite rotund, nu foarte înalt.

Procedați așa cu restul aluatului.

Așezați biscuiții la o distanță mică unul de altul.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius.

Biscuiții din banane și nucă de cocos nu au nevoie de o durată mare de cocoare. Se fac foarte repede, în circa 15 minute.

Sunt gata când s-au rumenit furmos la suprafață.

Contrar așteptărilor, au o textură „cărnoasă”, datorită pulpei bananelor și a nucii de cocos.

Sunt dulci, aromați și fragezi.

Merită să îi încercați cu proxima ocazie.

Biscuiții din banane și fulgi de cocos pot fi servi la micul-dejun cu ceai sau cafea sau ca desert.

Pot fi luați la pachet la serviciu sau la școală, ca gustare.

Cei mici vor fi încântați de gustul și textura lor!

Rețete similare

Biscuiți de post, din banane și nucă de cocos – atât de buni, încât par făcuți cu unt

Biluțe din biscuiți, banane și nucă de cocos

Biscuiți cu nuci și miere, fără coacere

Comentarii pozitive

Iată câteva comentarii ale celor care au încercat rețeta:

„Le-am făcut aseară. Aceste prăjituri sunt atât de ușor de făcut, încât sunt uimitoare. Și sunt delicioase, credeți-mă” – Dori Rubio.

„Aceasta este o rețetă drăguță. Am folosit fulgi de ovăz (în locul fulgilor de cocos) și am adăugat puțină scorțișoară, nucșoară și ghimbir. Estela fel de delicios” – Chickgreek.

„Tocmai am făcut clătitele mici și sunt un răsfăț. Eu care am suprimat zahărul de câțiva ani, apreciez în mod deosebit rețeta ta!” – Patou Cristal.

„Am încercat această rețetă ieri și a fost delicioasă. Am adăugat puțină scorțișoară, ghimbir, nucșoară și stafide și a ieșit grozavă” – Naa Ayorkor Sowatey-Adjei.

„Tocmai am făcut aceste prăjituri. Toată familia mea le-a iubit. Am rumenit fulgii de cocos pentru a adăuga mai multă aromă” – T. Huynh

Rețetă preluată din: Într-o zi o rețetă, Biscuiți din 2 ingrediente: fără zahăr, fără făină, fără ouă: https://www.youtube.com/watch?v=TOnr4tyxdgM

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.