Biscuiți de post, din BANANE și NUCĂ de COCOS – atât de buni, încât par făcuți cu unt

Biscuiții de casă sunt un desert foarte practic. Există numeroase rețete de biscuiți din care se poate alege. Rețeta pe care v-o prezentăm în acest articol este ușoară și reușită ca gust. Aveți nevoie doar de 2 banane și puțină nucă de cocos.

Biscuiți din Banane

Biscuiți din Banane

Bananele sunt un înlocuitor excelent pentru unt, datorită texturii lor fine și moi, și a gustului bogat. Pot fi folosite și în alte rețete de prăjituri sau checuri de post. Puteți folosi făină de ovăz la prepararea acestor biscuiți, deoarece se potrivește foarte bine ca gust și textură.

Biscuiți din banane și cocos – rețetă

Ingrediente

• 2 banane mari
• 80 g de nucă de cocos
• 100 g de zahăr brun brut
• 125 ml de ulei
• 300 g de făină
• 2 linguri de suc de lămâie
• 1 pliculeț de praf de copt
• ½ linguriță de sare
• arome opționale: 1 linguriță de scorțișoară, nucșoară, cardamom, anason, vanilie, rom etc

Preparare

Pentru ca acești biscuiței să iasă cât mai aromați, bananele trebuie să fie foarte bine coapte. Dacă cele pe care le aveți sunt mai verzi, lăsați-le câteva zile să se înnegrească ușor. Astfel dulceața lor aromată se va maturiza.

Banane

Banane

– Puneți bananele decojite și rupte bucăți în blender, împreună cu sucul proaspăt stors de la lămâie. Transferați pasta obținută într-un bol încăpător, în care veți face aluatul de biscuiți.

– Adăugați uleiul și zahărul, și omogenizați.

– Incorporați și făina cu praful de copt, sarea, scorțișoara și alte arome, dacă folosiți. Folosiți telul pentru a amesteca ingredientele cât mai omogen și fin.

– La final, adăugați fulgii de nucă de cocos și mai omogenizați o dată.

– Aluatul rezultat trebuie să fie lipicios și grosuț.

– Pregătiți tava (una dreptunghiulară, sau suficient de mare pentru a încape în ea cât mai mulți biscuiți). Ungeți-o cu puțin ulei, și așezați în ea hârtie de copt.

– Cantitatea de aluat pentru un biscuite este de circa o lingură mare. După ce ați luat aluatul cu lingura, modelați-l în palmele unse în prealabil cu puțin ulei sub forma unor bile ușor aplatizate. Așezați bilele în tavă. Este posibil să fie nevoie să coaceți două tăvi de biscuiți pentru a epuiza toată cantitatea de aluat.

– Coaceți biscuiții de banane circa 20-25 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, sau până când devin aurii sau mai rumeni, în funcție de preferință. Așezați tava mai sus în cuptor, pentru a se rumeni uniform și a nu-i arde prea tare la bază.

Acești biscuiți minunați sunt moi pe dinăuntru și foarte aromați la gust, iar la exterior sunt ușor crocanți.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. multumim, chiar sunt super buni! <3

  2. o reţetă uşor de făcut ! cred că sunt f. buni!

  3. Suuuper buni, super consistenta, fff usor de facut cu putine ingrediente. O sa fac portie dubla maine ca doua tavi s-au si consumat..

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.