Chiftele cu ton și legume la cuptor / air fryer

Aceste chiftele cu ton și legume la cuptor sunt delicioase! Rețeta este una din cele mai bune pe care l-am testat până acum.

Am mai făcut cu orez dar nu mi-au plăcut la gust. Acestea sunt mult mai gustoase. Legumele rădăcinoase le dau un gust dulce și plăcut.

Chiftele cu ton si legume la cuptor

Chiftele cu ton si legume la cuptor

Chiftele cu ton și legume la cuptor – rețetă

Ingrediente

  • 3 conserve de ton bucăți
  • 3 ouă
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • ¼ rădăcină de țelină
  • 1 morcov
  • 2 cartofi mici
  • 1 ardei kapia mic
  • ½ ardei gras verde
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • 50 g de unt
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 50 g de făină de migdale (ovăz sau pesmet)
  • sare, piper, busuioc, alte mirodenii după gust

Ingrediente opționale:

  • 2 felii de pâine
  • 2 linguri de amestec de semințe

Mod de preparare

Puneți puțin unt sau ulei într-o crăticioară, la încins. Adăugați ceapa tocată mărunt și rădăcinoasele – curățate în prealabil de coajă și date prin răzătoarea cu găuri mici.

Legumele se călesc sub capac până se înmoaie, circa 10-15 minute. Adăugați și puțină apă ca să nu se prindă de fundul cratiței.

Într-un bol încăpător adăugați tonul scurs de apă/ulei și fărâmițați-l bine cu furculița.

Adăugați legumele călite, untul, ardeii tăiați mărunt, pătrunjelul verde tocat și ouăle. Puneți semințele și pâinea înmuiată și scursă (dacă folosiți), sare, piper și alte condimente, după gust.

Amestecați totul foarte bine. La final se pune făina de migdale sau de ovăz, cât să se lege puțin compoziția și să o puteți modela. La modul ideal, compoziția trebuie să fie puțin suculentă.

Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt. Modelați compoziția în palme sub formă de chiftele, de mărimea dorită. Luați în considerare că după coacere vor rămâne la fel de mari – nici nu cresc, nici nu se usucă foarte tare.

După ce ați format toate chiftelele, ungeți-le sau stropiți-le cu puțin ulei. Presărați, dacă vreți, semințe de susan pe deasupra.

Chiftele cu ton si legume la cuptor - reteta

Chiftele cu ton si legume la cuptor – reteta

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Chiftele se coc în circa 30-40 de minute. Însă timpul diferă în funcție de cuptorul fiecăruia.

Eu am făcut o tavă plină la cuptor și încă o rundă în friteuză (aparatul air fryer). Cele din friteuză au ieșit mai uscate datorită ventilației din aparat. Le-am lăsat 10-15 minute pe o parte și încă 10 minute pe cealaltă parte.

Chiftele cu ton la cuptor

Chiftele cu ton la cuptor

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de chiftele:

Chiftele de pește fără ou
Chiftele cu ton și fasole
Chiftele de năut cu crustă de susan
Chiftele fără carne, cu nucă și ciuperci
Chifteluțe din linte roșie – rețetă de post

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]