Chifteluțe din linte roșie – rețetă de post

Fie că sunteți vegetarieni, fie că sunteți consumatori de carne, aceste chifteluțe din linte roșie vor fi pe placul tuturor. Sunt atât de gustoase și hrănitoare încât pot înlocui chiftelele din carne.

Leguminoasele sunt surse excelente de protine și fibre. Lintea roșie este mult mai gustoasă decât celelalte tipuri de linte și fierbe mai repede.

Chiftelute din linte rosie - de post

Chiftelute din linte rosie – de post: Azerbaijan stockers

Chiftele din linte roșie – rețetă

Ingrediente

  • 285 g de linte roșie
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1 lingură de pastă de roșii
  • 1 lingură de sare
  • ½ linguriță de piper negru
  • ulei de măsline pentru prăjit

Mod de preparare

Alegeți lintea de impurități și puneți-o într-un bol. Spălați-o bine și lăsați-o la înmuiat în apă timp de 2 ore.

Între timp, curățați și tăiați ceapa și usturoiul mărunt, la fel și pătrunjelul. Morcovul se dă prin răzătoare. Puneți-le toate aceste legume în vasul robotului cu lama S.

Adăugați apoi lintea scursă de apă. Puneți pasta de roșii, sarea și condimentele. Mixați câteva secunde, până când lintea se macină bine. Trebuie să rezulte o pastă groasă.

Dacă robotul nu merge. Opriți-l ocazional și răzuiți pereții pentru o mixare cât mai omogenă. Compoziția pentru chiftelele din linte este gata.

Puneți puțin ulei de măsline în tigaie. Așezați-o pe foc și când s-a încins puneți chiftelele modelate între palme.

Acestea se pot face mai mici sau mai mari. Autoarea le-a făcut de 1,2 cm. grosime. Presați-le ușor între palme pentru a deveni compacte înainte de a le pune în tigaie. Astfel își vor păstra forma mai bine.

Chiftelel se prăjesc pe o parte timp de 3 minute, sau până devin ușor rumene pe fund. Se întorc cu o paletă și se mai lasă 2-3 minute.

Se scot cu paleta pe un grătar sau tocător tapetat cu hârtie de copt. Se lasă să se răcească.

Le puteți servi cu diferite garnituri: cartofi, piure, orez, tocănițe, iaurt, sosuri, salate de legume sau verdețuri, carne, pește etc.

Note și sugestii

Cineva scria în comentariile la această rețetă că este bine să lăsați chiftelele modelate crude să stea în frigider 30 de minute. În momentul prăjirii își păstrează mai bine forma, fără să se dezintegreze.

O altă variantă ar fi să coaceți chiftelele în cuptor, pe hârtie de copt. Le puteți ungeți deasupra cu puțin ulei. Sau vă puteți umezi palmele în ulei în momentul în care le modelați.

Unii au adăugat puțină făină (de năut) pentru a lega mai bine compoziția.

Altcineva spunea că merg adăugate mai multe condimente, precum chimion, turmeric, boia de ardei, chiar și mai multă sare. Însă depinde de gustul fiecăruia și cât de bine tolerează mirodeniile.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de chiftele de post:

Chiftele de năut și leurdă – super-aromate și crocante!
Chiftele de dovlecei – cum le faci să fie gustoase și sățioase
Chiftele de post la cuptor – cu morcov și ovăz
Chiftele turcești fără carne, fără foc (Cig Kofte)

Sursă articol: We Cook Vegan, Aceste chifteluțe de linte sunt mai bune decât carnea:  https://www.youtube.com/watch?v=dMugENc-6mg&ab_channel=WeCookVegan

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.