Chiftele de dovlecei – cum le faci să fie gustoase și sățioase

În mod cu totul neașteptat, aceste chiftele de dovlecei sunt deosebit de gustoase. Se fac extrem de repede, din ingrediente simple.

Rețeta prezentată mai jos este de chiftele de post. Pentru a le da consistență și a ajuta la legarea compoziției, trebuie să folosiți puțin năut și fulgi de ovăz.

Chiftele de dovlecei

Imagine cu titlu sugestiv – Chiftele de dovlecei: Timolina

Chiftelele de dovlecei sunt hrănitoare, sățioase și potrivite pentru orice dietă. Inclusiv diabeticii și cei care au intoleranță la gluten le pot consuma.

Puteți face aceste chifteluțe de dovlecei la cuptor, sau prăjite în tigaie. Cele făcute în cuptor ies mai uscate și sunt mai dietetice.

Chiftele de dovlecei – rețetă

Durată totală de preparare: 35 de minute
Nr. de porții: 12-15 chiftele de dovlecei

Ingrediente

  • 1 dovlecel mare sau zucchini
  • 420 g de năut
  • 2 căței de usturoi
  • 45 g de fulgi de ovăz
  • sucul de la ½ lămâie
  • 1 linguriță de oregano uscate
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • ½ linguriță de sare și piper

Mod de preparare

Dacă folosiți năut la conservă, scurgeți zeama și clătiți boabele bine sub jet de apă rece. Scurgeți-le bine de apă și puneți-le în blender sau în robot. Adăugați cățeii de usturoi decojiți, fulgii de ovăz, sucul de lămâie și mirodeniile.

Mixați câteva secunde, până rezultă o pastă fină, omogenă. Transferați-o într-un bol.

Curățați dovlecelul și dați-l prin răzătoare. Scurgeți-l bine de zeamă și adăugați-l peste restul ingredientelor din bol. Amestecați bine.

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius. Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt. Luați câte o lingură din compoziție, modelați-o sub formă de chiftele și așezați-le în tavă.

Introduceți tava în cuptor pentru 25 de minute. Chiftelele de dovlecei sunt gata când au devenit aurii sau ușor rumene.

Sugestii de servire

Le puteți servi cu paste și sos de roșii, cu maioneză, cu muștar, cu salate de verdețuri sau legume, cu murături, cu o garnitură de piure, orez, tocănițe ș.a.m.d. Le puteți folosi și la asamblarea de sandvișuri sau burgeri.

Păsrați aceste chiftele de dovlecei într-o caserolă la frigider. Consumați-le în 5 zile. Dacă ați făcut mai multe, le puteți ține în congelator. Rezistă până la 2 luni.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de chiftele de dovlecei pe care le puteți încerca:

Chifteluțe cu dovlecei și ricotta la cuptor
Chiftele din dovlecel ras, fără ou
Burgeri cu dovlecei la cuptor – rețetă de post
Chifteluțe de dovlecei, morcovi și țelină legume la cuptor

Sursă articol: Easy vegan zucchini meatballs: Rachl Mansfield: https://rachlmansfield.com/easy-vegan-zucchini-meatballs/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]