Chiftele de post la cuptor – cu morcov și ovăz

Acesta este o rețetă fabuloasă de chiftele de post la cuptor pe care trebuie să o încercați.

Se fac din morcov, semințe și ovăz. Sunt uscate și ușor crocante.

Chiftele de post la cuptor

Imagine cu titlu sugestiv: chiftele de post la cuptor

Nu conțin gluten sau alte ingrediente cu potențial alergen. Le puteți servi cu salate, piure sau ale garnituri. Le puteți folosi la sandvișuri.

Chiftele de post la cuptor – rețetă

Nr. de porții: 6 chiftele

Ingrediente

• 1 lingură de semințe de chia sau de in / 1 tablespoon chia or flax seeds
• 125 ml apă / 125 ml water
• 250 g de morcov ras / 250 g grated carrots
• 250 g de fulgi de ovăz / 250 g oat flakes
• 125 g de ovăz măcinat / 125 g oat flour
• 2 căței de usturoi / 2 garlic cloves
• ½ legătură de pătrunjel / ¼ cup parsley
• 1 linguriță de sare / 1 teaspoon salt
• 1 linguriță de curry / 1 teaspoon curry powder
• 1 linguriță de chimion măcinat / 1 teaspoon cumin powder

Ingrediente pentru crustă:

• 250 g de ovăz măcinat / 250 g oat flour
• 125 g de semințe de susan măcinate / 125 g sesame seeds

Mod de preparare

Puneți semințele de chia sau de in într-un bol. Adăugați apa și lăsați-le la înmuiat 20 de minute.

Între timp, pregătiți restul ingredientelor. Curățați și dați morcovul pe răzătoare. Folosiți răzătoarea cu găuri mici.

Puneți-l într-un bol. Adăugați usturoiul și pătrunjelul tocate mărunt. Puneți fulgii de ovăz întregi și fulgii de ovăz măcinați. Amestecați bine.

Adăugați gelul din semințe de chia sau in, usturoiul și pătrunjelul tocate. Incorporați bine aceste ingrediente.

Puneți sarea și condimentele. Amestecați cu mâna, pentru a obține o compoziție cât mai omogenă.

Lăsați-o să stea un sfert de oră, pentru ca ovăzul să se hidrateze mai bine.

Între timp, pregătiți compoziția pentru crustă. Amestecați fulgii de ovăz măcinați cu semințeke de susan măcinate și puțină sare.

Luați câte o lingură din compoziție și modelați-o cu palmele într-o formă rotundă sau ovală, de chiftea.

Dați-o prin compoziția pentru crustă. Tipăriți-o bine. Procedați astfel cu toate chiftelele și puneți-le în tava cuptorului.

După ce ați umplut tava, dați-o în cuptor la 200 de grade Celsius. După circa 5-7 minute trebuie să le întoarceți cu o paletă pe cealaltă parte, cu grijă, să nu le rupeți.

Lăsați-le încă 5-7 minute.

Rețete chifteluțe de post

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare de chiftele de post:

Chiftele turcești fără carne, fără foc (Cig Kofte)
Chiftele din dovlecel ras, fără ou
Chiftele de post din cartofi și orez, la cuptor
Chiftele de post cu broccoli

Note și sugestii

Aceste chiftele de post pot fi prăjite în tigaie. Însă sunt mai sănătoase dacă le faceți la cuptor, unde nu este nevoie să folosiți deloc ulei.

Semințele de susan pot fi înlocuite cu alt tip de semințe. Morcovul poate fi înlocuit cu alte legume.

Aceste chiftele de post pot fi preparate pe jumătate și congelate.

Vegan patties – recipe in english

Put the chia seeds in water and let them hydrate for about 20 minutes.

In the mean while, grate the carrot in small pieces.

Put it in a large bowl and add the rest of the ingredients.

Let the mixture sit for 15 minutes, so that the oat flakes absorb the water.

Mix the oat flour and the ground sesame seeds with a little bit of salt. This mixture will be used to coat the patties.

Form round or oval patties from the batter and coat them in the oat and sesame flour.

Place the patties on the oven tray and bake them at 200 C for 5-7 minutes. Flip them on the other side and cook them for another 5 minutes.

You can serve them with a salad or mashed potatos. Or you can use these vegan patties for sandwiches.

Sursă articol: Recetas de Gri, Milanesas de avena y zanahoria: https://www.youtube.com/watch?v=rOfglr2bdH0&t=2s&ab_channel=RecetasdeGri

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.