Chiftele din dovlecel ras, fără ou

Dovleceii sunt o legumă foarte ieftină și convenabilă. La ea putem apela în zilele de post, sau când ne dorim o mâncare rapidă, ușoară și fără multe calorii.

Din dovlecei putem face chiftele, pane-uri, salate, ciorbe, supe, tocănițe și diverse mâncăruri călite.

Chiftele din dovlecel ras, fara ou

Chiftele din dovlecel ras, fara ou: LaTaifas.ro

O variantă mai simplă la dovleceii pane este această rețetă de chiftele din dovlecel ras. Legumele rase se gătesc mai repede și sunt mai gustoase.

Chiar și cei cărora nu le place dovlecelul vor aprecia această rețetă, deoarece nu vor simți gustul lor.

La această rețetă nu este nevoie să folosiți ouă.

CHIFTELE DE DOVLECEL RAS – REȚETĂ 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei medii
  • 2 morcovi
  • 1 cartof
  • 1 roșie
  • 2-3 frunze de salată verde
  • 2 căței de usturoi
  • mărar proaspăt
  • apă
  • făină
  • sare, piper și alte condimente, după gust

MOD DE PREPARARE

Curățați dovleceii, morcovii, cartofii și usturoiul de coajă.

Spălați-i și dați-i prin răzătoare.

Dovleceii și cartoful se rad într-un bol separat. Se pune puțină sare peste ei și se lasă câteva minute să elimine sucul, apoi se storc bine.

Se amestecă toate legumele rase într-un bol încăpător.

Se adaugă salata verde, mărarul și roșia, tocate mărunt.

Într-un bol separat, faceți un amestec din apă minerală (apă simplă sau lapte vegetal) și făină. Noi am folosit și puțină făină de năut, bogată în proteine și câteva linguri de fulgi de drojdie inactivă.

Puteți pune și puțin praf de copt.

Adăugați sare, piper și condimente. Noi am folosit busuioc uscat, piper și curry.

Amestecați cu telul. Trebuie să obțineți o compoziție groasă, mai groasă decât la clătite.

Turnați compoziția peste legume și amestecați bine.

Puneți o tigaie pe foc. Turnați puțin ulei de măsline. Luați cu o lingură din compoziția de legume și puneți-o în tigaie. Aplatizați chiftelele cu dosul lingurii, dându-le o formă cât mai rotundă.

Chiftelute din dovlecel ras reteta

Chiftelute din dovlecel ras reteta: LaTaifas.ro

Lăsați-le să se prăjească bine pe o parte, apoi întoarceți-le cu paleta. Trebuie să fie rumene.

Se scot pe șervețele de hârtie.

Chiftelele calde sunt moi. Se servesc după ce s-au răcit și s-au întărit.

Le puteți consuma cu o salată de legume sau de verdețuri. Merg și cu murături sau cu o salată de sfeclă și hrean.

De asemenea, le puteți asocia la o porție de orez sau pilaf.

Chiftele din dovlecel ras

Chiftele din dovlecel ras: LaTaifas.ro

Alte rețete cu dovlecei

Dovlecei căliți, cu sos de usturoi – cea mai simplă și gustoasă mâncare arăbească de vară

Salată turcească de morcov, dovlecei, iaurt și nuci

Ciorbă de dovlecei, dreasă cu ou și iaurt

Mâncărică reconfortantă de dovlecei – ca la mama acasă

Dovlecei marinați – o rețetă care merită încercată în acest sezon!

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.