Chiftele de post cu broccoli

Aceste chiftele de post cu broccoli și cartofi sunt foarte ușor de pregătit în casă. Decât să cumperi din comerț produse de post bogate în E-uri, mai bine îți faci în casă mâncăruri sănătoase.

Din câteva legume și cereale poți încropi diverse rețete de post gustoase, naturale și hrănitoare.

Chiftele de post cu broccoli

Chiftele de post cu broccoli: Master1305 – www.freepik.com

Broccoli este un exemplu de legumă foarte nutritivă, cu numeroase beneficii pentru organism. Broccoli este considerat prietenul celor ce vor să slăbească. Are proprietăți antiinflamatoare și anticancerigene demonstrate științific. 

Totodată, combate ulcerul și susține sănătatea oaselor, a ochilor și a vaselor de sânge. Mai mult despre broccoli și proprietățile sale puteți citi în ACEST articol.

Chiftele de post cu broccoli

Ingrediente

• ¼ căpățână de broccoli
• 6 cartofi
• 3 căței de usturoi
• 5 linguri de tărâțe psyllium
• 5 linguri de ulei
• sare și piper, după gust

Cum se prepară chiftelele cu broccoli

Tăiați broccoli buchețele și spălați-le bine. Spălați cartofii bine și puneți-i la fiert cu tot cu coajă. După ce s-au înmuiat, lăsați-i să se răcorească și apoi decojiți-i.

Puneți broccoli și cartofii tăiați cubulețe în vasul robotului de bucătărie și mixați. Puteți folosi de asemenea un blender normal sau un blender manual care pasează ingredientele moi.

Citește și: Supă-cremă de broccoli și spanac

În pasta de broccoli și cartofi obținută, adăugați tărâțele de psyllium, usturoiul decojit și zdrobit, uleiul, sarea și piperul. Amestecați pentru a obține o compoziție omogenă.

Luați cu lingura din aluat și formați chiftele rotunde sau alungite (ovale). Udați lingura des într-o căniță cu apă, pentru a dezlipi mai ușor compoziția.

Așezați chiftelele de broccoli gata modelate în tava tapetată cu hârtie de copt.

Aprindeți cuptorul și lăsați-l la încins la 160-180 de grade Celsius. După ce ați umplut tava, introduceți-o în cuptor și lăsați chiftelele să se rumenească ușor.

Scoateți tava, așteptați să se răcorească 10 minute, apoi băgați-le în ulei. Lăsați-le apoi să se scurgă pe șervețele absorbante.

Citește și: Musaca de cartofi, ciuperci și broccoli

Puteți mânca chiftelele de broccoli calde sau reci. Sunt bune simple, dar pot fi servite și ca garnitură la un orez sau alte mâncăruri. Sunt bune și alături de legume crude, tofu sau salate de verdețuri.

De asemenea, le puteți mânca și cu murături. O altă sugestie este să le folosiți la sandvișuri.

Sugestii

Dacă nu aveți și nu găsiți tărâțe de psyllium, puteți folosi făină sau fulgi de ovăz măcinați. Aceștia ajută la legarea compozițiilor care nu au ou.

Sursă: Lavinia Frăsinescu, Chifteluțe de broccoli: https://laviniafrasinescu.com/chiftelute-de-brocoli/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.