Chiftele de post bogate în proteine – din soia boabe și sfeclă roșie

Aveam în casă o pungă cu boabe de soia cumpărată de pe internet și m-am gândit să le folosesc la prepararea unor chiftele de post.

Pe pachet scria că soia nu este modificată genetic. Este important să urmăriți acest aspect. Soia fierbe mai repede și mai bine la oala sub presiune. Din 500 g de soia crudă a rezultat circa 1,3-1,5 kg de soia fiartă.

Chiftele de post din soia si sfecla rosie

Chiftele de post din soia si sfecla rosie

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete pe bază de soia pe care vă recomand să le încercați:

Chiftele din soia – rețetă rapidă de post, la air fryer
Cum să faci unt vegan din lapte de soia – margarină sănătoasă pentru rețetele de post
Cum să faci brânză de soia (tofu) în 3 pași
Chifteluțe de post din boabe de soia, foarte bune și hrănitoare

Chiftele din soia

Chiftele din soia

Chiftele de post din soia

Chiftele de post din soia

Chiftele de post de soia

Chiftele de post de soia

Chiftele de post de soia

Chiftele de post din soia boabe și sfeclă roșie

Ingrediente
  

  • 1 kg de soia boabe fiartă
  • 1 sfeclă mică
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 linguriță de pastă de roșii
  • 150-200 g de fulgi de ovăz
  • 100 g de semințe
  • 4 fire de ceapă verde
  • 4 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de mărar tocat
  • 2-3 linguri de ulei

Mod preparare rețetă
 

  • Eu am avut soia fiartă la oala sub presiune împreună cu ceva morcov și ceapă. După ce s-a răcorit, am pus-o într-un bol și am pasat-o cu blenderul manual până s-a făcut pastă.
  • Am măcinat fulgii de ovăz și semințele prin robot (sau râșnița de cafea) și am pus pulberea obținută peste soia.
  • Am adăugat pasta de roșii, uleiul, legumele date prin răzătoarea mică, mărarul, usturoiul și ceapa tocate mărunt.
  • Am asezonat cu sare, piper și curry și am amestecat totul foarte bine. Compoziția trebuie să fie grosuță. Dacă este prea moale, mai puneți fulgi de ovăz măcinați.
  • Am umezit palmele cu apă (sau ulei) și am modelați chiftelele. La final le-am dat printr-un amestec de semințe de susan și fulgi de drojdie inactivă (acest pas este opțional).
  • Le-am copt în airfryer pe hârtie de copt, la 170 de grade Celsius, 20 de minute pe o parte și 10 minute pe cealaltă parte. Dacă nu aveți airfryer, le puteți coace în cuptor sau în tigaie.
  • Chiftelele se lasă la răcit, apoi se pot servi.

Notă

Puteți servi aceste chiftele din soia cu diverse salate de legume sau verdețuri, cu murături, piure, orez, sosuri, maioneză etc. 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.