Chifteluțe de post din boabe de SOIA, foarte bune și hrănitoare

Dacă aveți boabe de soia în casă din cultură proprie sau din altă sursă și nu știți la ce le puteți folosi, vă puteți inspira din această rețetă. Soia este foarte hrănitoare și sățioasă, și excelentă pentru prepararea de chiftele de legume, deoarece ajută compoziția să se lege foarte bine.

Chifteluțe de Soia Rețetă

Chifteluțe de Soia Rețetă

Chifteluțe de soia – rețetă

Boabele de soia sunt o sursă mult mai bogată de proteine decât carnea. Conțin foarte multe vitamine și minerale: calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, Vitamina A, B1, B2, D și E. Soia este un aliment complet, energetic, ușor digerabil și benefic inimii, oaselor, nervilor și mușchilor. Soia scade colesterolul și este recomandată în dieta celor cu diabet, gută, reumatism, astenie nervoasă, oboseală, sau aflați în perioada de convalescență.

Ingrediente

• 2 căni de boabe de soia
• 2 morcovi
• 2 cartofi
• 1 ceapă
• 3-4 căței de usturoi
• 1 legătură de pătrunjel
• 1 legătură de mărar
• 4 linguri de făină
• 2 felii de pâine
• sare, piper, dafin, rozmarin sau alte condimente
• 4 căni de apă

Preparare

Boabele de soia se spală bine și se pun la înmuiat peste noapte într-un vas cu apă cât să le acopere cu două degete. A doua zi, boabele de soia se pun la fiert în oala de fiert sub presiune împreună cu legumele tăiate bucăți potrivite, dafinul și puțină sare. Se lasă circa 40 de minute. Boabele de soia naturale trebuie fierte foarte mult pentru a se înmuia bine. De aceea se recomandă oala de sub presiune.

După ce au fiert, se scurge zeama și se dau prin robot, prin mașina de tocat carne, sau se pasează cu instrumentul pentru piure. Adăugăm în compoziție verdeața tocată mărunt, sarea, piperul, pâinea înmuiată în apă și făina. Amestecăm bine până când pasta se omogenizează. Pentru a avea un gust mai aromat, folosiți cât mai multe condimente preferate și verdeață.

Umezim mâinile în apă călduță și modelăm chiftele de dimensiuni potrivite. Le prăjim în ulei încins pe ambele părți. Dacă vreți, înainte de a le prăji le puteți da prin pesmet. Se scot pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Chifteluțele cu soia și legume se pot servi cu orez, piure, muștar, salată de sfeclă cu hrean sau salată.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Loading...
loading...

2 comentarii

  1. soia sa nu fie modificata genetic

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.