Chiftele de PEȘTE fără ou

Această rețetă de chiftele de pește se pretează la perioada de post din timpul iernii, deoarece nu conține ou. În Postul Crăciunului sunt multe dezlegări la pește, și avem ocazia să testăm diverse rețete în acest sens.

Chifteluțele sunt o mâncare practică și sățioasă. Putem adăuga în compoziție o varietate de legume – cartof, morcov și alte rădăcinoase, verdețuri și mirodenii.

Chiftele de peste fara ou reteta

Pentru chiftelele de pește, cel mai indicat este să folosiți un file, fără multe oase, precum crap, cod, știucă, merluciu, somon, șalău, somn, dorada.

Unele persoane preferă să adauge și o cantitate mică de pește afumat, pentru a da chiftelelor o aromă deosebită.

Chiftele de pește fără ou – rețetă

Ingrediente

• 500 g de file de pește
• 2-3 cartofi
• 1 morcov
• 2 cepe
• 5-6 căței de usturoi
• 2 felii de pâine înmuiată în apă
• făină cât cuprinde
• pătrunjel și mărar verde
• 2 linguri de ulei
• sare, piper după gust

Preparare

Curățați legumele de coajă, tăiați-le cubulețe sau bucăți mai mici și puneți-le la fiert într-o oală cu apă. Adăugați și peștele tăiat bucăți. Când peștele s-a înmuiat, scoateți-l din apă și lăsați-l să se răcească.

Fărâmițați-l cu degetele, verificând să nu aibă oase sau spini.
Legumele fierte și pâinea înmuiată se pot pasa cu instrumentul de pasat piure, sau se pot da prin blender.

Peste legumele pasate, adăugați peștele mărunțit, usturoiul zdrobit fin și verdețurile tocate fin. Adăugați apoi sare și piper, și alte mirodenii, după gust.

Incorporați câte puțină făină. Amestecați cu mâna, pentru a obține o compoziție cât mai omogenă. Nu puneți prea multă făină, ci cât să rezulte o compoziție bine-legată, din care să puteți modela ușor chiftele.

Aprindeți cuptorul să se încălzească la 180 de grade. Ungeți o tavă cu puțin ulei și așterneți hârtie de copt. Înmuiați mâinile în apă și modelați biluțe, dându-le apoi o formă ușor alungită (ca de chiftele).

Le puteți da și prin pesmet, dacă vreți o crustă crocantă. Așezați chiftelele în tavă și stropiți-le la final cu puțin ulei.

Coaceți chiftelele la 180 de grade preț de 20-30 de minute. După 10-15 minute se pot întoarce pe cealaltă parte.

Chifteluțele de pește se pot servi ca atare, sau alături de diverse garnituri: orez, piure, paste, sosuri, salate de verdețuri, legume, murături.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *