Fursecuri din mere și nuci – fără făină, zahăr, ouă, lactate
Aceștia sunt probabil cei mai rapizi biscuiți pe care i-am făcut. De fapt, arată ca niște fursecuri.
Mi-am inspirat dintr-o rețetă și am adaptat-o, folosind ingredientele pe care le aveam în casă.
Mi-a plăcut ideea acestor fursecuri deoarece nu conțin făină, nici zahăr, nici ulei în compoziție. Sunt de post (vegani), fără ouă și lactate.
Din acest punct de vedere sunt potriviți pentru dieta celor care au diverse intoleranțe sau alergii alimentare. Pot fi incluși și în alimentația copiilor.
Pentru mai multe rețete fără zahăr, vă recomand cartea „Dulciuri fără zahăr„.
Fursecuri din mere și nuci – rețetă
Ingrediente
- 150 g de măr decojit
- 100 g de nuci
- 50 g de fulgi de cocos
- esență de vanilie, rom, portocală etc
Mod de preparare
Rumeniți puțin nucile într-o tigaie. Apoi măcinați-le prin robot.
Curățați mărul de coajă și înlăturați cotorul cu semințe. Tăiați-l bucăți mici și puneți-l într-un bol. Pasați-l cu blenderul până se face pastă. Sau îl puteți da prin răzătoarea cu găuri mici ori mărunți prin robotul de bucătărie cu lama S.

Fursecuri fara zahar. Cumpara de aici: https://tinyurl.com/4w5n8m4s
Adăugați miezul de nucă măcinat, esența și fulgii de cocos. Aceștia din urmă se incorporează treptat. E posibil să trebuiască să folosiți mai mulți sau mai puțini, în funcție de cât de zemos este mărul.
Amestecați totul foarte bine. Compoziția trebuie să fie grosuță. Umeziți palmele cu ulei (eu am folosit ulei de cocos). Luați câte o bucățică de compoziție și dați-i o formă rotundă între palme, apoi aplatizați-o bine.
Eu am format fursecuri subțiri. Le-am copt în aparatul cu aer cald (air fryer), pe hârtie de copt, în două rânduri.
Le-am lăsat 10 minute pe o parte și 5-10 minute pe cealaltă parte, la 170 de grade Celsius.
Depinde de aparatul fiecăruia. Stați cu ochii pe ele, să nu se ardă. Ajustați temperatura dacă este nevoie.
În cazul în care nu aveți air fryer, le puteți coace în cuptorul electric sau cu gaz, la 180 de grade Celsius, pentru 25-40 de minute.
Aceste fursecuri cu mere și nuci au o textură moale, nu crocantă. Se pot păstra la temperatura camerei, sau în frigider, într-o caserolă.
Note și sugestii
Nucile pot fi înlocuite cu migdale sau alune. Se pot combina și cu diverse semințe. Eu am folosit o combinație de nuci și semințe de floarea-soarelui.
Nu am pus niciun fel de îndulcitor. Dacă merele voastre sunt acrișoare, gustați compoziția și adăugați puțin îndulcitor dacă vreți.
De pildă, puteți pune puțină stevia, puțin eritritol, zahăr de curmale sau miere.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare pe care vi le recomand:
Biscuiți din ciocolată și fulgi de cocos, la rece – fără făină și zahăr adăugat
Fursecuri din mere și ovăz – fără zahăr, ulei, ouă, lactoză sau gluten
Fursecuri cu susan, nuci și banane – desert fără zahăr, gluten, lactoză
Fursecuri cu lămâie și cocos (fără zahăr și făină)
Sursă rețetă: Kochen Familie Cool, Biscuiți delicioși cu 2 ingrediente: https://www.youtube.com/watch?v=koFrCfnAhbI&ab_channel=KochenFamilieCool