Fursecuri cu lămâie și cocos (fără zahăr și făină)

Dacă vă plac fursecurile texturate, cu siguranță această rețetă va fi pe placul vostru.

Fursecurile sunt crocante dar totodată moi în interior. Se prepară din ingrediente naturale. Fără zahăr, fără făină, fără ouă sau lactate.

Fursecuri cu lamaie si cocos (fara zahar si faina)

Imagine sugestiva: Fursecuri cu lamaie si cocos (fara zahar si faina)

Fursecuri cu lămâie și cocos – rețetă

Ingrediente

• 120 g de nuci caju / 120 g cashew nuts
• 40 g de fulgi de cocos / 40 g coconut flakes
• 1 lingură de ulei de cocos / 1 tablespoon coconut oil
• 1 lingură de miere / 1 tablespoon honey or maple syrup
• 1 ¼ lingurițe de bicarbonat de sodiu / 1 ¼ teaspoons baking soda
• 1 linguriță de suc de lămâie / 1 teaspoon lemon juice
• coaja rasă de la 1 lămâie / grated lemon zest

Mod de preparare

Puneți nucile caju în vasul robotului cu lama S. Măcinați-le până se fac făină.

Adăugați fulgii de cocos, bicarbonatul de sodiu, sucul de lămâie și coaja rasă.

Turnați mierea și uleiul de cocos. Mixați până la omogenizare. Veți obține o compoziție lipicioasă.

Pentru a modela fursecurile, luați câte o linguriță din compoziție și formați biluțe.

Așezați-le în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt. Aplatizați-le apoi cu degetele, dându-le o formă rotundă de fursec.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius.

Lăsați-le să stea 10-15 minute. Sunt gata când au devenit aurii deasupra și ușor rumene pe margini.

Păstrați fursecurile într-o caserolă la frigider.

Informații nutriționale

100 de grame de fursecuri pregătite după această rețetă au, cu aproximație

→ 537,94 kilocalorii
→ 11,11 g de proteine
→ 42,50 g de grăsimi
→ 28,08 g de carbohidrați

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri cu fulgi de cocos fără zahăr:

Fursecuri vegane din fulgi de ovăz și cocos – fără zahăr sau făină
Fursecuri din albușuri și fulgi de cocos – fără zahăr și făină
Biscuiți din 2 ingrediente: banane și fulgi de cocos
Biscuiți din ovăz și cocos – fără zahăr, făină și ulei (doar 3 ingrediente)

Coconut lemon sugar-free cookies – recipe in english

Blend the cashew nuts in a food processor until they turn into a fine flour.

Add the coconut flakes, the baking soda and the lemon zest. Pulse a few times to combine.

Then add the lemon juice, the coconut oil and the honey. Mix well until you get a sticky dough.

Shape the dough into small balls and place them on a tray lined with parchment paper.

Flaten the balls with your fingers to give them a round cookie shape.

Bake the cookies in a preheated oven at 170 C for 10-15 minutes. They are ready when golden on top and brown on the edges.

Sursă articol: Gătit Acasă, Biscuiți cu nuci fără făină: https://www.youtube.com/watch?v=jPHMoaeB4_g&ab_channel=KochenzuHause

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.