Fursecuri vegane din fulgi de ovăz și cocos – fără zahăr sau făină

În ultima vreme au apărut foarte multe rețete cu ovăz.

Această cereală este folosită tot mai des pentru înlocuirea făinii albe datorită faptului că nu conține gluten în mod natural.

Fursecuri fara zahar cu ovaz si cocos

Imagine sugestiva: Fursecuri fara zahar cu ovaz si cocos: Amazing Almonds

Din fulgi de ovăz poți obține biscuiți, fursecuri, clătite, lipii, tarte, budinci, creme sau chiar lapte.

O rețetă foarte simplă de fursecuri cu ovăz este cea prezentată mai jos.

Pe lângă ovăz, aveți nevoie de puțină nucă de cocos. Aceasta dă fursecurilor o textură fragedă și cărnoasă.

Fursecuri cu fulgi de ovăz și cocos – rețetă

Ingrediente

• 120 g de fulgi de ovăz / 120 g oat flakes
• 6 linguri de fulgi de cocos / 6 tablespoons coconut flakes
• 1 linguriță de extract de vanilie / 1 teaspoon vanilla extract
• 200 ml de apă fierbinte / 200 ml hot water

Mod de preparare

Amestecați într-un bol 60 g de fulgi de ovăz cu 3 linguri de fulgi de cocos.

Celelalte 3 linguri de cocos se pun într-un robot de bucătărie împreună cu apa fierbinte.

Mixați câteva minute, până când fulgii se înmoaie și se mărunțesc.

Turnați acest amestec în bol, peste celelalte ingrediente.

Amestecați bine compoziția.

Puneți restul de fulgi de ovăz în robot și mixați până se transformă în făină.

Trasferați făina de ovăz în compoziția de sus.

Amestescați bine.

Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt.

Luați din aluat cu o cupă de înghețată sau cu o cupă pentru laptele praf de copt și formați biluțe. Puneți-le în tavă.

După ce ați terminat de modelat fursecurile, dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

După 15-20 de minute, fursecurile ar trebui să fie gata.

Nu le lăsați să devină maro. Trebuie să fie ușor aurii.

Sugar-free vegan oat coconut cookies – recipe in english

Mix 60 g of oat flakes with 3 tablespoons of coconut flakes in a bowl.

Place 3 tablespoons of coconut flakes with the hot water in a food processor.

Blend for a few minutes until the flakes start to soften a little bit.

Transfer it to the bowl.

Process the rest of the oat flakes (60 g) into a fine powder with a blender.

Stir it in the batter until it incorporates nicely.

Scoop the batter with a spoon and form round cookies.

Place them on a baking tray lined with parchment paper.

Preheat the oven at 180 C and cook them for 15-30 minutes or until they are slightely golden.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri cu ovăz:

Fursecuri rapide din banane și fulgi de ovăz – fără zahăr, făină sau ulei
Biscuiți din ovăz și cocos – fără zahăr, făină și ulei (doar 3 ingrediente)
Fursecuri din ovăz și scorțișoară (fără zahăr, făină sau ulei)

Sursă articol: Rețete de familie, Prăjituri vegane delicioase și sănătoase, fără zahăr: https://www.youtube.com/watch?v=v_9oE8klO4I&ab_channel=Familienrezepte

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.